Volledig scherm
Wedstrijdmoment uit Braakhuizen - Bladella © Kees Martens/fotoMeulenhof

Braakhuizen wint van Bladella, Reusel Sport klimt op ranglijst

DERDE KLASSE D (ZUID 1)Koploper Hilvaria pakte de periode, Braakhuizen is tweede na de zesde zege op rij en Reusel Sport is na winst op Dommelen derde op de ranglijst. 

Braakhuizen - Bladella 1-0. Braakhuizen won het duel om de tweede plaats in de derde klasse D verdiend en boekte daarmee de zesde opeenvolgende competitiezege. Dat het halverwege nog 0-0 stond bij de topper op sportpark De Kievit was vooral de verdienste van Bladella-doelman Nick Vermeiren. Met drie prachtige reddingen hield hij Mike de Meij, Ralf van Beek en Anthony de Haan van scoren af. In de 51ste minuut viel alsnog de 1-0 toen Thijs Scheenloop na een pass van Anthony de Haan voor Vermeiren opdook en de bal voorbij de goalie prikte, 1-0. Braakhuizen was daarna enkele keren dicht bij de 2-0, maar Bladella mocht tot het einde nog hoop blijven koesteren.

PSV – Nieuw Woensel 2-1. De overwinning van de Eindhovenaren was gezien de kansenverhouding terecht. PSV’ers kwamen meerdere keren alleen voor Nieuw Woensel-doelman Joey Smulders, maar mikten zelden tussen de palen. Het begon al na 22 seconden met een reuzenkans voor Daan Slaats. De middenvelder kreeg later in de wedstrijd nog twee enorme mogelijkheden, maar scoorde niet. Johnny van Veen van Nieuw Woensel deed dat in de vijfde minuut na een van richting veranderde vrije trap wel, 0-1. Remy Keijsers zorgde na een klein half uur voor de gelijkmaker. In de tweede helft kwam er steeds meer eenrichtingsverkeer, maar bleef Nieuw Woensel in de omschakeling gevaarlijk. Met een intikkertje behoedde Gjoka de amateurs van PSV in blessuretijd voor puntenverlies: 2-1.

BES – Hapert 1-1. BES kon niet winnen van oud-coach Peter Jonkman, die tegenwoordig bij Hapert aan het roer staat. De thuisploeg kwam in de eerste minuut van de tweede helft op voorsprong. Bart Winters gaf vanaf de linkerkant voor, Maikel van der Honing liet lopen en Robin Smets schoot binnen, 1-0. Tien minuten later tekende Jordi Huybregts met de 1-1 voor een puntendeling.

DVG – Spoordonkse Boys 2-0. Spoordonkse Boys bleef weer met lege handen achter. De thuisploeg kwam na tien minuten op voorsprong. De bezoekers waren het restant van de eerste helft veel in de aanval, maar zonder resultaat. Ook in de tweede helft kon Spoordonkse Boys een aantal goede kansen niet verzilveren, waarna de goal aan de andere kant viel.

Unitas’59 – Valkenswaard 0-2. Valkenswaard boekte een terechte overwinning bij Unitas'59. De bezoekers bepaalden het spel en kwamen vlak voor rust op voorsprong. Erwin Isbouts rondde af op aangeven van Rutger Roza. Daarvoor kon Richard Hermans een kans met het hoofd niet afmaken. Vroeg in de tweede helft had Roza zijn tweede assist van de middag. Nu op Martijn Bax, die de 0-2 binnenschoof. 

Hilvaria – DBS 5-0. Hilvaria heeft de eerste periodetitel binnen na een ruime zege op DBS. De thuisploeg en koploper stond na de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Na rust begon DBS goed en schoot de ingedribbelde Mike Box naast. Daarna vond Hilvaria het welletjes en liep de thuisploeg uit naar een 5-0 overwinning.

Reusel Sport – Dommelen 2-1. Nick Wouters hielp Reusel Sport in de negende minuut aan een voorsprong. In de tweede helft verdubbelde Jim Daniels de score voor de thuisploeg. Anwar Janssen zorgde in de 83ste minuut voor 2-1, maar de voorsprong van Reusel Sport kwam niet meer in gevaar. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement