Brabantia - FC Eindhoven/av
Volledig scherm
Brabantia - FC Eindhoven/av © fotomeulenhof

Brabantia en FC Eindhoven/av geven elkaar geen strobreed toe

AMATEURVOETBALMet de marathon van Eindhoven in het vooruitzicht werd de stadsderby tussen Brabantia en FC Eindhoven/av een dag eerder gespeeld. Het werd uiteindelijk 1-1, waarbij FC Eindhoven het meest blij mocht zijn omdat het een half uur met een man minder speelde vanwege een veldverwijzing van middenvelder Wesley Bakermans (tweemaal geel).

Voor Brabantia had het een feestje moeten worden. Een nieuwe LED-verlichting op het hoofdveld werd feestelijk ingeluid bij de club die in enkele jaren er niet alleen financieel helemaal bovenop kwam, maar ook met optimistische toekomstplannen klaar lijkt te zijn voor de toekomst. Iets wat veel clubs in Eindhoven niet kunnen zeggen.

De derby tegen stadgenoot FC Eindhoven had een opmaat moeten worden van de nieuwe wind die door sportpark Strijp waait. Het werd niet helemaal wat d’n Brab ervan had verwacht.

FC Eindhoven opende ijzersterk. Binnen drie minuten had Jordi van Meurs de openingstreffer tegen de touwen hangen, 0-1. Enkele minuten later moest de gevaarlijkste aanvaller van FCE geblesseerd naar de kant. Het was meteen een fikse aderlating aan de blauwwitte kant van Eindhoven.

Na de pauze drukte Brabantia de ploeg van trainer Peter Coumans steeds verder terug. Het kantelpunt was met nog een half uur te spelen de rode kaart voor Wesley Bakermans. FC Eindhoven moest steeds verder terug. Brabantia-coach Ernie Brandts (in het dagelijks leven hoofdcoach bij de profs van FC Eindhoven) wond zich vreselijk op over het oeverloos tijdrekken bij de bezoekers. Uiteindelijk viel de verdiende gelijkmaker dertien minuten voor tijd. Wouter de Kramer knikte een voorzet van de rechterflank feilloos binnen, 1-1.