Brian de Ronde (links) in actie tijdens de laatste competitiewedstrijd van De Valk op 8 maart 2020 uit tegen Rood-Wit Veldhoven.
Volledig scherm
Brian de Ronde (links) in actie tijdens de laatste competitiewedstrijd van De Valk op 8 maart 2020 uit tegen Rood-Wit Veldhoven. © Chantal Straatman

Brian de Ronde van De Valk neemt even afscheid van voetbal

Aanvaller Brian de Ronde (26) neemt afscheid van tweedeklasser De Valk en stopt vanwege zijn werk voorlopig met voetballen. Hij kwam vorige zomer van RKGSV naar De Valk.   

De Ronde is fitnessinstructeur en clubmanager bij 040fit. ,,Ik merk dat ik het steeds drukker krijg met werk”, geeft hij aan. ,,Binnenkort openen we in Geldrop onze nieuwe locatie 040boksfit. Daarbij komt ook nog dat ik in oktober voor het eerst vader word. Ik sta die periode dan graag klaar voor mijn vrouw en kind. Ik ga niet voorgoed stoppen, maar moet even aankijken hoe het gaat allemaal.”

Eerder speelde De Ronde bij hoofdklasser RKSV Nuenen, waar hij in het seizoen 2012-2013 zijn opwachting maakte in het eerste elftal. In 2017 ging hij terug naar het Gerwense RKGSV, de club die hij tien jaar daarvoor op zijn veertiende had ingeruild voor RKSV Nuenen. Met RKGSV promoveerde De Ronde in 2018 naar de vierde klasse.