Volledig scherm
Brian Vermeer van De Valk ontwijkt een tackle van EHC’er Mitch Kok. © Orange Pictures

Brian Vermeer ruilt De Valk in voor SV Valkenswaard

TRANSFERMiddenvelder Brian Vermeer (28) neemt na zes jaar afscheid van het naar de tweede klasse gedegradeerde De Valk en vervolgt zijn carrière volgend seizoen bij dorpsgenoot SV Valkenswaard, dat in de nacompetitie nog in de race is voor promotie naar de tweede klasse. 

,,Ik heb ervoor gekozen om De Valk te verlaten omdat ik, ondanks dat ik denk dat ik ook op eerste klasse-niveau nog van waarde kan zijn, een kleine stap terug wil doen om mijn gewenste niveau weer te halen en ritme te krijgen”, vertelt Vermeer. ,,De laatste tijd lukte dat niet helemaal meer zoals ik voor ogen had.”

,,Mijn keuze is uiteindelijk op SV Valkenswaard gevallen omdat het nog steeds dicht bij huis is, ik er met voormalig De Valk-trainer Frank Weijers een goede bekende tegenkom en er een aantal vrienden spelen. Bovendien draait het team aardig en spelen ze aanvallend voetbal, wat voor mij ook ten goede zal komen.”

Voor Vermeer wordt het de derde club in de gemeente Valkenswaard. Hij voetbalde oorspronkelijk bij Dommelen en brak daar in het seizoen 2009-2010 door in het eerste elftal. Vanaf 2010 kwam hij drie jaar voor Geldrop uit, waarna hij bij De Valk neerstreek.