Volledig scherm
© Twitter SV Budel

Budel periodekampioen; concurrenten Bladella en Gestel verspelen punten

Derde klasse D Zuid 1Budel heeft de eerste periode gepakt. De ploeg won met 0-3 op bezoek bij DBS. Concurrenten Bladella en Gestel verspeelden punten. Bladella verloor op bezoek bij Wilhelmina Boys met 2-1. Gestel kwam tegen RPC niet verder dan 1-1. 

DBS – Budel 0-3.
Budel heeft beslag weten te leggen op de eerste periode. De ploeg van trainer Walter van Ommeren won zelf overtuigend op bezoek bij DBS en zag concurrenten Bladella en Gestel punten verspelen. Budel stond halverwege op een 0-2 voorsprong door goals van Rik Bogers en Youri Bogers. Na de pauze kwam daar het tweede doelpunt van Youri Bogers bij.

Wilhelmina Boys – Bladella 2-1.
Bladella heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door in de laatste minuten van de wedstrijd de voorsprong en daarmee de eerste periodetitel uit handen te geven. Bladella was gedurende de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar moest tot de 68ste minuut wachten op de 0-1, toen Niels Krekels vrij kon inkoppen. In de 87ste minuut schoot Stef Vervloet uit een penalty de 1-1 binnen en in blessuretijd schoot Robbie Baeten na een counter de 2-1 binnen.

SBC – PSV 2-1.
SBC heeft de derde overwinning van het seizoen geboekt door de amateurs van PSV met 2-1 te verslaan. Halverwege leidde de thuisploeg met 2-0 door goals van Rob Kapteijns en Reda Lechheb. PSV kwam in het tweede bedrijf terug in de wedstrijd dankzij een goal van Mike Hovestadt, maar wist de gelijkmaker niet te produceren.

Unitas’59 – MMC Weert 4-3.
Unitas’59 is MMC Weert gepasseerd op de ranglijst na een 4-3 thuiszege op de Limburgers. Cas Kuipers zette de ploeg van trainer Huub Vermeulen in de eerste helft twee keer op voorsprong, tweemaal maakte MMC Weert gelijk. Nawid Sadat scoorde na rust 3-2, maar weer kwamen de bezoekers langszij. Mark Bartels bezorgde Unitas’59 in de laatste minuut de winst.

Hoogeloon – Hapert 2-0.
Yannick Sol was weer eens de grote man bij Hoogeloon. Na een 0-0 ruststand opende Sol de score in de 57ste minuut via een vrije trap. Vijf minuten voor tijd verdubbelde Sol de score vanaf de strafschopstip na een handsbal in de defensie van Hapert: 2-0.

Reusel Sport – Tivoli 7-1.
Reusel Sport heeft Tivoli zonder problemen aan de kant gezet. Halverwege was het al 4-0 door goals van Jim Daniels, Tuur de Laat (tweemaal) en Kevin van Limpt. Na de pauze maakte De Laat zijn derde en vierde van de middag. Tussendoor scoorde ook Nick Wouters en maakte Badr Bazzi de eretreffer voor Tivoli.

RPC – Gestel 1-1.
Gestel speelde na een tweede gele kaart voor RPC’er Teun Scheepers meer dan een helft met tien man, maar kon het overtal niet bekronen met een overwinning. Jordelino Nzita zette de bezoekers in de eerste helft op voorsprong, maar miste later een penalty. In de tweede helft maakte Kirubel Solomon Gebre Dingil de gelijkmaker voor RPC, waardoor Gestel naast de periodetitel greep. Ook de bezoekers eindigden het duel met tien man na twee keer geel voor Giovanni Koc.