Volledig scherm
Daan Bartels van Valkenswaard in duel met Jordy van der Heijden van Dommelen. © Orange Pictures / Joris Verwijst © Orange Pictures

Budel wint bij Wodan, ruime zege voor PSV en Valkenswaard

DERDE KLASSE DZowel Valkenswaard als PSV boekten een ruime thuiszege. Budel pakte de punten op bezoek bij Wodan. 

Wodan - Budel 1-3.
Wodan had vier duels op rij gewonnen, maar moest tegen Budel weer een nederlaag slikken. Jasper Beerten zorgde al na drie minuten voor de openingstreffer in een duel waarin fatsoenlijk voetbal door de harde wind onmogelijk was. Vlak voor rust benutte Luc Nouwen een penalty na een handsbal van Sam Zoetmulder. In de tweede helft had Wodan de wind mee, maar dat leidde niet tot veel kansen. Budel kwam er af en toe wel gevaarlijk uit. Romano Schalks maakte in de 89ste minuut de aansluitingstreffer, maar zestig seconden later besliste invaller Koen Bogers het duel: 1-3. 

PSV - Unitas’59 4-0.
Na een evenwichtige openingsfase met kansen voor beide ploegen kwam PSV-er Mike Hovestadt op stoom. Met twee doelpunten bepaalde de spits de ruststand op 2-0. In de tweede helft moest Unitas’59 steeds meer ruimte weggegeven, waar door de thuisploeg van geprofiteerd werd. Dean Kalis bepaalde de eindstand met twee goals op 4-0. 

Tivoli - DBS 3-3. 
DBS ging voor rust beter met de wind om. De bezoekers kwamen op 0-2 door goals van Tim de Bie en René de Vries, maar toch ging Tivoli rusten met een gelijke stand. Joey van Hoof en Mike van Dijk zorgden voor de doelpunten. Joey Seetsen zette DBS in de 82ste minuut weer op voorsprong, maar Luuc Bonnema bezorgde Tivoli alsnog een punt.  

Wilhelmina Boys - SBC 1-2.
Titelkandidaat SBC won nipt bij Wilhelmina Boys. Yurjen de Jongh zette de bezoekers al snel op voorsprong en 0-1 was ook de ruststand. Na de pauze kreeg de thuisploeg twee grote kansen op de gelijkmaker, maar maakte Dirk van Eck 0-2. Door een rake vrije trap van Michael Koning kwam Wilhelmina Boys alsnog terug in de wedstrijd, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. Na het laatste fluitsignaal kreeg Leandro Rodriguez van Wilhelmina Boys nog een rode kaart. 

Valkenswaard - Dommelen 5-0.
Valkenswaard kende in eigen huis weinig moeite met Dommelen. Erwin Isbouts zette de Bosuilen al na zeven minuten op voorsprong. Een kwartier later zorgde Martijn Bax voor 2-0. Na de pauze liet Valkenswaard de score oplopen naar 5-0. Na de 3-0 van Sander Donkers maakte Isbouts nog twee goals, waardoor de topscorer nu negentien doelpunten gemaakt heeft.