Volledig scherm
Youri van der Meer. © UNA

Clubtrouwe Youri van der Meer vertrekt van UNA naar concurrent Hoogland

transferMet Youri van der Meer ziet UNA een talent uit de eigen opleiding vertrekken. De 24-jarige middenvelder gaat bij vv Hoogland spelen. Een directe concurrent van de Zeelsternaren in de derde divisie. De Amersfoortse club promoveerde het afgelopen seizoen via de nacompetitie uit de hoofdklasse.

Vanwege zijn studie verhuisde Van der Meer onlangs naar Amersfoort. De komende tijd loopt hij daar stage bij het sportmerk Puma.

De Zeelsternaar was bij UNA de personificatie van degelijkheid, stabiliteit en clubtrouw. Als kleine jongen meldde Van der Meer zich aan op de Sportlaan en hij is altijd gebleven. Tot deze week.

De carrière van Van der Meer kenmerkte zich tot nu toe door vele blessures. Tot twee keer toe moest hij de afgelopen drie jaar met een gescheurde kruisband ruim veertien maanden toekijken. Altijd weer op weg naar een basisplaats. Op momenten dat het leek te gebeuren, wierp een blessure hem weer ver terug. Telkens toonde Van der Meer zich strijdbaar om terug te vechten.

Inmiddels is hij blessurevrij. ,,Ik heb er ontzettend veel zin in”, aldus Van der Meer. ,,Lang heb ik getwijfeld waar ik zou gaan voetballen. Dat had ook te maken dat ik nog geen woonruimte had. Gelukkig is dat nu allemaal geregeld.”

Met Van der Meer vertrekt de achtste speler bij UNA. Eerder vroegen Bassou Boulghalgh (Kozakken Boys), Teun Sebregts (Achilles Veen), Willem Tieben (UDI’19), Pieter-Jan Scheerlinck (KFC Turnhout, B), Twan Demin (Marvilde), Sander van Weert (Blauw Geel’38) en Vincent Bogaerts (Esperanza Pelt, B) overschrijving aan.