Volledig scherm
Archiefbeeld Gemert - Groene Ster. © FotoMeulenhof

Cupfighter Gemert wil niet opnieuw met lege handen achterblijven

BekerfinaleVoor het tweede jaar op rij heeft Gemert het tot de finale van de districtsbeker geschopt. Dat biedt de hoofdklasser direct een uitgelezen mogelijkheid om de nare smaak van de verloren bekerfinale van vorig jaar weg te spoelen. Op het veld van SV Deurne is om 14.30 uur eersteklasser Wittenhorst de tegenstander.

Ook vorig seizoen bereikte Gemert de eindstrijd van de districtsbeker. Blauw Geel'38, toenmalig kampioen van de hoofdklasse, was daarin echter met 0-4 te sterk. En dus is Gemert er veel aan gelegen om de beker deze editie wél mee naar huis te nemen. 

Dat moet de formatie van scheidend trainer Dennis Dekkers zien te bewerkstelligen tegen Wittenhorst, dat op papier een mindere ploeg heeft. De Limburgers staan momenteel op een gedeelde tweede plaats in de eerste klasse D. Wittenhorst nam het afgelopen zondag nog op tegen SV Deurne, dat de thuisploeg met 2-0 zag winnen.

Ruben Rodrigues

Bij Gemert zijn de ogen vooral gericht op aanvaller Ruben Rodrigues, die de doelpunten dit seizoen aaneenrijgt en daarmee een transfer naar FC Den Bosch verdiende. De topscorer schoot Gemert bovendien eigenhandig naar de finale, door de bal in de absolute slotfase van de halve finale tegen Groene Ster de kruising in te jagen (2-1). 

Wittenhorst bereikte de finale door competitiegenoot Bekkerveld met 3-1 te verslaan. De Limburgers keken halverwege nog tegen een 0-1 achterstand aan, maar doelpunten van Zanders, Van Asten en Rubie kantelden de wedstrijd in het voordeel van Wittenhorst.

De finale tussen Gemert en Wittenhorst begint om 14.30 uur en is live te volgen via het liveblog op ED.nl.

Samenvatting van de halve finale tussen Gemert en Groene Ster

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement