Danilo Verus
Volledig scherm
Danilo Verus © DCI Media

Danilo Verus zwaait weer af bij SV Valkenswaard

Danilo Verus (36) keert volgend seizoen niet terug onder de lat bij tweedeklasser SV Valkenswaard. Hij zet opnieuw een punt achter zijn carrière. Dat deed Verus in 2018 ook al na drie jaar het doel van hoofdklasser Nuenen te hebben verdedigd, maar op 1 december 2019 maakte hij zijn comeback in de competitiewedstrijd van SV Valkenswaard uit tegen Marvilde. Nadien speelde hij nog zes duels. De uitwedstrijd tegen Beerse Boys op 8 maart (uitslag 0-0) was zijn laatste optreden bij SV Valkenswaard.

Coach Frank Weijers van SV Valkenswaard, die eerder met Verus bij Brabantia en De Valk werkte, was verantwoordelijk voor de tijdelijke rentree van de goalie. Hij deed een beroep op Verus, omdat SV Valkenswaard na het wegvallen van Evert Daams en Tommy van de Gevel met een keepersprobleem kampte. ,,Ik heb Valkenswaard uit de brand geholpen en had nooit de intentie om door te gaan”, geeft Verus aan. ,,Mij is na het beëindigen van de competitie nog wel gevraagd of ik komend seizoen bij de selectie zou willen blijven. Ik vind het spelletje nog kei leuk en vond het ook super om de wedstrijden bij Valkenswaard te spelen, maar de verplichting van een heel seizoen elke zondag een wedstrijd past niet meer in mijn leven nu.

Verus gaat wel door als keeperstrainer bij Nuenen. Die functie combineerde hij afgelopen seizoen met zijn activiteiten bij SV Valkenswaard. Hij trainde daardoor doordeweeks niet mee bij SV Valkenswaard en speelde alleen wedstrijden. Tommy van de Gevel (25) is na een jaar blessureleed bij de start van het nieuwe seizoen weer fit. Evert Daams (28), die in het verleden ook voor De Valk uitkwam, gaat bij het Belgische Kadijk keepen. 

De routiniers Erwin Isbouts (32) en Erik Schaeken (34) hebben aangegeven nog een seizoen door te gaan bij SV Valkenswaard. Isbouts speelt sinds 2016 bij de Bosuilen en Schaeken vanaf 2018.