Volledig scherm
De Aa-derby gemakkelijke prooi voor overtuigend SPV © FotoMeulenhof/Rene Manders

De Aa-derby gemakkelijke prooi voor overtuigend SPV

AMATEURVOETBALDe verwachtingen waren vooraf hooggespannen. Zou Olympia Boys tegen de overbuurman van het riviertje de Aa voldoende tegenstand kunnen bieden en daardoor verrassen? De gewenste stunt bleef uit. SPV gaf geen kansen weg. Het duurde nog tot na de rust voordat het eerste doelpunt viel. Uiteindelijk was op de 0-3 winst van de ploeg uit Vlierden niets aan te merken.

Het ging er af en toe behoorlijk onbehouwen aan toe. Het was veel meer het vuur van de strijd wat nogal wat botsingen veroorzaakte. Voor de pauze kon Olympia Boys het nog aardig bijbenen. Zonder dat beide teams grote mogelijkheden kregen, bleef het tot aan de rust 0-0. Na de pauze gaf de ploeg van coach Marty Heymans ineens wel vol gas. Bram Rijnders opende tien minuten na rust de score voor SPV na een grote communicatiefout tussen Olympia Boys-doelman Joost van Pol en zijn defensie, 0-1.

Ruim een kwartier voor het einde werd de wedstrijd binnen vier minuten definitief beslist. Leon Swinkels had de hoek voor het uitkiezen en tilde de score naar 0-2. Bram Rijnders schoot even later geheel vrijstaand de 0-3 eindstand binnen. Zijn vierde treffer van dit seizoen. ,,We hadden de wedstrijd veel eerder moeten beslissen”, aldus de tweevoudige doelpuntenmaker na afloop. ,,Maar goed, we zijn met de fiets dus de biertjes zullen er niet minder om smaken.”