Volledig scherm
PREMIUM
Braakhuizen-speler Anthony de Haan in Geldrop © FotoMeulenhof

De Haan (Braakhuizen): ‘Wat als ik me in de jeugd wat anders had gedragen’

Anthony de Haan (34) geniet nog altijd met volle teugen van voetballen. Nog bijna wekelijks zorgt de aanvaller bij ‘zijn’ Braakhuizen voor dat ene magische momentje waar de toeschouwers voor blijven plakken.

Uit of thuis. Op het sportpark van Braakhuizen of elders in het land. Altijd als Anthony de Haan een wedstrijd speelt, staan zijn vrouw Roxana en twee kinderen langs de kant te kijken. Of ja, ‘kijken’. ,,Mijn zoon (9) is vaak aan het spelen met kinderen van teamgenoten. Hij houdt niet van voetbal, maar is nog te jong om alleen thuis te blijven”, vertelt De Haan, wiens acties wél nauwgezet gevolgd worden door dochterlief (2). ,,Van mijn gezin is zij nog het meest aanwezig langs de zijlijn. Wat ze van mij als voetballer vindt? Haha, ik denk dat ze het nog niet écht begrijpt. Maar geïnteresseerd is ze wel!”

  1. Oud-trainer Peter Maas (Baronie en Halsteren): ‘Ik denk niet dat Gemert het nog weggeeft’
    PREMIUM
    ontknoping hoofdklasse

    Oud-trai­ner Peter Maas (Baronie en Halsteren): ‘Ik denk niet dat Gemert het nog weggeeft’

    Hij werd kampioen met Halsteren, maar kende zijn grootste successen als trainer van Baronie. Peter Maas (49), sinds vijf jaar internationaal scout van sc Heerenveen, weet wat er gevraagd wordt in de top. Het amateurvoetbal houdt hij nog altijd nauwlettend in de gaten. Hij laat desgevraagd zijn licht schijnen op de seizoensontknoping in de hoofdklasse B en de kansen van VV Gemert.