Volledig scherm
PREMIUM
Braakhuizen-speler Anthony de Haan in Geldrop © FotoMeulenhof

De Haan (Braakhuizen): ‘Wat als ik me in de jeugd wat anders had gedragen’

Anthony de Haan (34) geniet nog altijd met volle teugen van voetballen. Nog bijna wekelijks zorgt de aanvaller bij ‘zijn’ Braakhuizen voor dat ene magische momentje waar de toeschouwers voor blijven plakken.

Uit of thuis. Op het sportpark van Braakhuizen of elders in het land. Altijd als Anthony de Haan een wedstrijd speelt, staan zijn vrouw Roxana en twee kinderen langs de kant te kijken. Of ja, ‘kijken’. ,,Mijn zoon (9) is vaak aan het spelen met kinderen van teamgenoten. Hij houdt niet van voetbal, maar is nog te jong om alleen thuis te blijven”, vertelt De Haan, wiens acties wél nauwgezet gevolgd worden door dochterlief (2). ,,Van mijn gezin is zij nog het meest aanwezig langs de zijlijn. Wat ze van mij als voetballer vindt? Haha, ik denk dat ze het nog niet écht begrijpt. Maar geïnteresseerd is ze wel!”

  1. Wat als NWC dit in de finale was overkomen?
    PREMIUM

    Wat als NWC dit in de finale was overkomen?

    ‘The winner takes it all; The loser has to fall; It's simple and it's plain; Why should I complain’. Een stukje uit het lied The winner takes it all van de Zweedse popgroep ABBA. ABBA speelde deze week een hoofdrol bij NWC. De Astense derdeklasser speelde dinsdag een meer dan verdienstelijk bekerduel tegen eersteklasser Wittenhorst. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord. Penalty's moesten voor de beslissing zorgen welke ploeg doorging naar de achtste finale van de districtsbeker. Om en om (het ABAB-systeem) werd er geschoten. NWC miste twee keer. Uitgeschakeld.