Volledig scherm
© © Orange Pictures / Frank Kerbusch

De Valk wint en voorkomt vroegtijdige degradatie; ZSV wint ruim van koploper

Eerste klasse DDe Valk heeft de wedstrijd tegen Wittenhorst met 2-0 gewonnen. Maar omdat concurrent Schaesberg met 2-3 bij Geldrop won blijft het verschil vier punten. ZSV zet koploper EHC te kijk door met 5-1 te winnen. 

Heeze - SV Deurne 1-2. 
Na een klein half uur spelen kwam Deurne op voorsprong door Stefan van de Werf. Met een 0-1 stand gingen de ploegen rusten. In de tweede helft kwam Deurne op een 0-2 voorsprong. Het was wederom Van de Werf die dit maal een penalty tegen de touwen schoot. Na 66 minuten spelen moest Deurne verder met tien man nadat Yuri Venema door de scheidsrechter van het veld werd gestuurd met een rode kaart. Ivo Moerenhout deed namens Heeze nog iets terug, hij zette de eindstand 1-2 op het scorebord. 

ZSV - EHC 5-1.
Al na 8 minuten was het raak voor ZSV, Maarten Kuunders kopte zijn team uit een corner op een 1-0 voorsprong. Twee minuten later was er de volgende domper voor koploper EHC, toen Sven Dreuw met een brancard het veld moest verlaten nadat hij zijn enkel verdraaide. In de 25e minuut verdubbelde Niek van den Berg de score: 2-0. Meteen na dat doelpunt moest de EHC-doelman geblesseerd het veld verlaten. Een kleine tien minuten later moest er een ambulance komen voor de coach van EHC. Hij stortte met acute nekpijn ter aarde. De coach kon met ondersteuning bij de ambulance komen en na een half uurtje werd de wedstrijd weer hervat. In de resterende elf minuten tot de rust kwam ZSV nog tot één kans. In de 57e minuut benutte Kuunders een terechte penalty en bracht de stand op 3-0. Met nog 25 minuten op de klok maakte Marco Manders er 4-0 van door de bal in het dak van het doel te schieten. Zeven minuten later maakte Thijs Meulendijks, na een opgezette combinatie van Rick Wiersema en Nick van den Berg, er 5-0 van. In de 81e minuut kreeg EHC een penalty, deze werd gescoord en daarmee redde gehavende koploper de eer. 

De Valk – Wittenhorst 2-0.
De Valk is door een 2-0 thuiszege op Wittenhorst nog niet gedegradeerd. Omdat concurrent Schaesberg ook won, blijft het verschil vier punten. De thuisploeg speelde net als de bezoekers een gezapige eerste helft, waarin weinig gebeurd. Na de pauze trok De Valk de gashendel open en pakte het verdiend de overwinning. Luuk Broers raakte de lat, voordat Tim Bombeeck de thuisploeg in de 57ste minuut alsnog op voorsprong zette. Ruim twintig minuten later besliste Bombeeck, weer na een aanval over de linkerkant, het duel met de 2-0.

Geldrop – Schaesberg 2-3.
Geldrop heeft slechte zaken gedaan in de strijd om een plek in de nacompetitie om promotie en bewees ook De Valk een slechte dienst, door thuis van Schaesberg te verliezen. Toch was Geldrop lang heer en meester. Lars de Haas zette de thuisploeg op voorsprong en daarna kopte Wouter Verstraaten Geldrop op 2-0. Langzaam slopen er foutjes in het spel van Geldrop, waar Schaesberg optimaal van profiteerde. In het restant van de wedstrijd bogen de Limburgs de 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning.