Volledig scherm
Brian Vermeer. © foto meulenhof/Bert Jansen

De Valk wint Valkenswaardse derby; RKVVO en Sparta’25 scoren er op los

TWEEDE KLASSE FRKVVO en Sparta’25 haalden uit bij de eerste speelronde in de tweede klasse F. RKVVO won met 6-1 van Hilvaria en Sparta’25 liet op bezoek in Veldhoven geen spaan heel van Rood Wit: 1-5. De derby van Valkenswaard werd een prooi voor de De Valk: 1-2. 

Valkenswaard – De Valk 1-2.
De derby tussen SV Valkenswaard en De Valk werd een prooi voor de bezoekers. In de eerste helft gebeurde er vrijwel niets op sportpark Den Dries. In de tweede helft kwamen de bezoekers ruim twintig minuten voor het laatste fluitsignaal op voorsprong via Luc Nouwen. Via Thom van de Donk kwam SV Valkenswaard op gelijke hoogte maar met nog tien minuten op de klok scoorde Ayebi Duah de ploeg van Harjan de Wit naar de overwinning.

Beerse Boys – NWC 2-1.
NWC heeft bij de terugkeer in de tweede klasse met 2-1 verloren op bezoek bij Beerse Boys. Al in de tweede minuut kwam de thuisploeg op voorsprong toen Jannes Mulders van dichtbij raak kopte. NWC had veel moeite met het fysieke spel van de thuisploeg en kon in de eerste helft nauwelijks gevaar creëren. In het eerste kwartier van de tweede helft had NWC het initiatief in handen en was Youri van Brussel dichtbij de gelijkmaker maar zijn inzet werd gekeerd. Chesron Geuns had niet veel later meer succes en kopte op aangeven van Ruud Leenen de gelijkmaker tegen de touwen. NWC leek door te drukken maar kwam met nog een kwartier op de klok wederom op achterstand toen Thijs van Oirschot een rebound verzilverde. Het slotoffensief leverde niets meer op.

RKVVO – Hilvaria 6-1.
RKVVO haalde op de openingsspeeldag uit tegen Hilvaria, op sportpark Heikant werd het 6-1 voor de club uit Oers. Via een treffer van Luuk Soetens, in de eerste minuut, had de thuisploeg een droomstart. Op het kwartier viel de gelijkmaker maar dankzij treffers van Bart Sanders en nogmaals Soetens ging RKVVO met een 3-1 aan de thee. In de tweede helft liep RKVVO via treffers van Luc Segers, Bart Sanders en Martijn van Dijk uit naar een ruime 6-1 overwinning.

Rood Wit V – Sparta 25 1-5.
Sparta 25 boekte een ruime overwinning op bezoek bij Rood Wit V, het werd 1-5 voor de ploeg van Patrick Methorst. Via Philippe Cleuntjes en Daan van Heijnsbergen stond Sparta 25 binnen twintig minuten op 0-2. Pal voor het rustsignaal scoorde Koen Oldenhave de aansluitingstreffer. In de tweede helft domineerde de bezoekers uit Beek en Donk en boekte het via Michiel Koot, Rene Brouwers en Rik van Heijnsbergen en grote overwinning.

Marvilde – EFC 3-3.
Al in de eerste minuut scoorde Twan Demin voor Marvilde, dit was tevens de ruststand. Max van Limpt scoorde pal na rust de gelijkmaker voor EFC. Amper drie minuten later schoot Max van den Akker Marvilde wederom op voorsprong maar kort daarop werd het via een schot van Gijs Wuijts op 2-2. Via een benutte strafschop van Jesse van Gerwen kwam EFC een kwartier voor tijd op voorsprong. In de slotfase bezorgde Max van den Akker uit een strafschop Marvilde alsnog een punt.

Mierlo-Hout – Oirschot Vooruit 2-1.
Tim Neggers scoorde in de twaalfde minuut de openingstreffer voor Oirschot Vooruit. Het initiatief was echter in de eerste helft voor de thuisploeg maar het kon niet scoren. In de tweede helft schoot Chafik Mezziani de gelijkmaker tegen de touwen. De ploeg van Raymond Koenraadt drukte door en met nog twintig minuten op de klok bezorgde Jasper Lalisang de Helmonders met een rake kopbal de overwinning.

SV Someren – Braakhuizen 1-0.
SV Someren heeft de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen van Braakhuizen. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kwam via een droge schuiver van Mike Kusters in de vijfde minuut op voorsprong. Someren controleerde de wedstrijd in het eerste kwartier maar gaandeweg kwam Braakhuizen beter in de wedstrijd. Pal voor rust kreeg Braakhuizen een ideale mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Anthony de Haan zag zijn strafschop echter gekeerd worden door Someren-doelman Maarten Werts. In de tweede helft was Someren beter en kreeg het via Koen de Louw een goede mogelijkheid maar zijn inzet ging rakelings naast het doel. In de slotfase schoot Thijs Martens namens Someren nog tegen de paal.