Volledig scherm
De Weebosch © De Weebosch

De Weebosch alsnog naar vierde klasse gepromoveerd

De Weebosch mag volgend seizoen toch in de vierde klasse uitkomen. De club kreeg maandag van de KNVB te horen dat het alsnog is gepromoveerd. De Weebosch verloor op 10 juni in de nacompetitiefinale met 0-1 van Tuldania en greep daardoor in eerste instantie naast promotie. 

Door het wegvallen van enkele clubs uit hogere klassen wordt De Weebosch komend seizoen toch ingedeeld in de vierde klasse. Dat geldt ook voor de verliezend finalisten WSJ, Biervliet en OSC’45. 

De Weebosch degradeerde vorig seizoen na een driejarig verblijf uit de vierde klasse. In 2015 was de ploeg kampioen geworden in de vijfde klasse. Dit seizoen eindigde de ploeg derde. In de eerste ronde van de nacompetitie werd Maaskantse Boys met 2-1 verslagen, maar tegen Tuldania ging het vervolgens mis.

  1. FC Eindhoven AV vrijgesproken na afgeblazen pot tegen Erp
    EERSTE KLASSE C

    FC Eindhoven AV vrijgespro­ken na afgeblazen pot tegen Erp

    FC Eindhoven AV treft volgens de KNVB geen blaam dat de uitwedstrijd tegen Erp in de eerste klasse C op 8 december 2019 geen doorgang vond. De club is derhalve vrijgesproken. Het duel ging niet door na gesoebat over het tenue van FC Eindhoven. Scheidsrechter Killy Mandemakers vond de donkerblauwe outfit te veel gelijkenis vertonen met het blauwe shirt van Erp en besloot uiteindelijk de wedstrijd af te gelasten. De wedstrijd is opnieuw ingelast en gaat op zondag 1 maart in de herkansing.