stock stockadr voetbal trainer tactiek fluit spel amateurvoetbal
Volledig scherm
stock stockadr voetbal trainer tactiek fluit spel amateurvoetbal © Thinkstock

De Weebosch loopt tegen eerste puntenverlies aan; Riethoven blijft ongeslagen

VIJFDE KLASSE E (ZUID 1)De Weebosch leverde tegen SVSH de eerste punten van dit seizoen in. Het werd op ’t Kantje 1-1. Riethoven gaat onverminderd door met winnen. Nu was Casteren de klos, 5-0.

De Weebosch - SVSH 1-1

SVSH heeft onnodig punten verspeeld op bezoek bij De Weebosch. De ploeg van SVSH-coach Niels Roijakkers was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar wist dit niet uit te drukken in de score. De tweede helft was amper vijf minuten bezig toen Lex Klaver wist te scoren voor SVSH: 0-1. De bezoekers kregen daarna verschillende goede mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien maar faalden. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal kwam De Weebosch op gelijke hoogte toen Jeroen Goossens het meest alert reageerde en een rebound wist te benutten: 1-1.

Riethoven – Casteren 5-0.

Tim van de Graaf maakte de 1 - 0 door een penalty onberispelijk binnen te schieten. Koen Donders en Jonathan Gijrath bepaalden de ruststand op 3 - 0. In de tweede helft werd het 4-0 door een eigen goal van Jochem Roefs. Het slotakkoord was voor Jonathan Gijrath die een corner schitterend binnenkopte, 5-0. Een doelpunt van Joris van Beek werd nog afgekeurd wegens buitenspel.

Rood Wit’67 – Terlo 3-0.

Rood-Wit’67 creëerde veel kansen tegen een Terlo dat aanvallend niets voorstelde. Na rust eenzelfde spelbeeld. Jordi van Leeuwen van Rood-Wit’67/toonde zich een meester in het missen van de mooiste kansen. Toch was het Van Leeuwen die in de 56e minuut de score opende. Pas zes minuten voor tijd kwam de bevrijdende 2–0 via de goed ingevallen Geert Compen. Jordi van Leeuwen bepaalde in de laatste minuut - nadat hij alleen voor Terlo-keeper Bart Verstegen verscheen - beheerst de eindstand op 3-0.

Pusphaira - De Bocht’80 2-0.

De eerste helft domineerde Pusphaira wat resulteerde in twee afgekeurd treffers wegens buitenspel en alsnog een doelpunt vijf minuten voor rust van van Philip Klees, 1-0. Na rust was de Bocht ’80 de bovenliggende partij zonder gevaarlijk te worden. Pusphaira had aan één aanval genoeg om een kwartier voor tijd de 2-0 stand op het bord te zetten. Tom Borghouts kopte voor de Eindhovense studenten raak.

Knegselse Boys – DOSKO’32 1-2.

Na een half uur opende Willem Brouwer de score voor de bezoekers, 0-1. Nauwelijks vijf minuten later stonden beide partijen weer op gelijke hoogte. Hein Willems tekende voor de 1-1 gelijkmaker. Even later moest DOSKO’32-verdediger Sem Beerens wegens natrappen met een rode kaart vertrekken. De thuisploeg wist niet te profiteren van de overtalsituatie. Integendeel, de bezoekers waren in de tweede helft de betere ploeg. Dat bracht het drie minuten voor tijd tot uitdrukking met een fantastisch doelpunt. Vanaf de middenlijn schoot Rick van Zon de bal tegen de touwen, 1-2.

DVS – DEES 1-2. 

In een slecht duel ging het goed tegen elkaar op. Voor rust werd er niet gescoord. Floris Franssen opende vlak na rust de score na een verdedigingsfout bij de thuisploeg, 0-1. DVS verzuimde daarna de meest simpele mogelijkheden om te zetten in doelpunten. Daarvoor werd het in de 63e minuut afgestraft. Weer was het Floris Franssen die doel trof, 0-2. Het duurde tot de laatste minuut voordat Wester Wester voor de 1-2 aansluitingstreffer zorgde. De resterende tijd bleek voor DVS echter echter tekort.

Hulsel – Netersel 1-1.

Voor rust had Netersel de beste mogelijkheden. In de tweede helft was Hulsel beter. Vlak na de pauze stopte Netersel-doelman Carl van der Heijden een strafschop van Tom van der Heijden. Drie minuten daarna viel het doelpunt aan de andere kant. Jaap Waalen tekende voor de 0-1. Halverwege de tweede helft werd Hulsel-middenvelder Tom Schellekens wegens natrappen met een rode kaart van het veld gestuurd. Toch kwam Hulsel nog op gelijke hoogte. Stein van Rooij maakte de 1-1.