Volledig scherm
Reda Lechheb van Gestel (rechts) op 11 november in duel met Bladella-aanvaller Ibou Bot in het restant van de wedstrijd uit de tweede klasse F. Lechheb bleek toen niet speelgerechtigd te zijn, waardoor de laatste negen minuten op 11 april moeten worden overgespeeld. © Leo van Overbeek

Deel drie van Bladella tegen Gestel gepland op donderdag 11 april

Op donderdagavond 11 april worden op sportpark De Smagtenbocht in Bladel vanaf 19.30 uur voor de tweede keer de negen resterende minuten van de gestaakte wedstrijd Bladella tegen Gestel uit de tweede klasse F afgewerkt. 

Eerder gebeurde dat al op 11 november, maar Gestel maakte toen de vergissing om een speler te laten meedoen die in het eerste deel van het duel op 14 oktober al gewisseld was. In de stand kwam op 11 november geen verandering meer (2-2), maar de KNVB oordeelde dat het restant overgespeeld moest worden.

Het duel in Bladel werd op 14 oktober gestaakt in de 81ste minuut, nadat de grensrechter van Gestel zijn woede uitte op scheidsrechter René de Loos en zijn vlag naar de arbiter gooide. Zes minuten eerder had speler Mounir Azaoum van Gestel rood gekregen en daarna was trainer Tonnie van de Wetering van de bezoekers weggezonden wegens commentaar op de leiding. Vervolgens kwam Bladella in enkele minuten tijd van 0-2 terug naar 2-2.

Reda Lechheb was op 14 oktober gewisseld bij Gestel en mocht daardoor niet meer meespelen in het restant op 11 november, maar verscheen toch aan de aftrap. Voorzitter Herman Brugmans van Gestel gaf daarna aan dat de club zich niet realiseerde dat Lechheb was uitgesloten van deelname. De tuchtcommissie van KNVB oordeelde dat het restant moest worden overgespeeld en deelde tevens een wedstrijd schorsing uit voor Lechheb en vijf duels voorwaardelijk. Gestel kreeg een boete opgelegd van 150 euro en nog een voorwaardelijke boete van 150 euro met een proeftijd van twee jaar.