Archiefbeeld: Gemert-speler Willem Den Dekker
Volledig scherm
Archiefbeeld: Gemert-speler Willem Den Dekker © ED / Peter van Huijkelom

Den Dekker komt belofte aan coach Gemert na: ‘Ik maak er twee’

DERDE DIVISIEGemert liet tegen HSC’21 weer zien dat er op Sportpark Molenbroek dit seizoen weinig te halen valt voor tegenstanders. Met een hoofdrol voor middenvelder Willem den Dekker werd het 4-1.

Eigenlijk was het voor de wedstrijd al duidelijk wat er ging gebeuren vandaag, toen trainer Reinald Boeren aan middenvelder Willem den Dekker vroeg waarom hij eigenlijk nooit meer scoort. ,,Vandaag ga ik weer scoren”, beloofde Den Dekker aan zijn trainer. Voor Boeren was dat nog niet genoeg. De oefenmeester wilde ook nog weten hoeveel Den Dekker er zou maken tegen HSC’21. ,,Ik maak er twee”, zei de jonge middenvelder terwijl hij evenveel vingers in de lucht stak.

Wat misschien een grapje vooraf leek, werd waarheid. Na iets meer dan 20 minuten spelen schoot Den Dekker Gemert, met een snoeihard schot in de korte hoek, op voorsprong: 1-0. Niet veel later deden de bezoekers iets terug. Een razendsnelle counter eindigde voor de voeten van Desney Buinink die simpel de gelijkmaker binnen schoot. Vlak voor rust nam de thuisploeg toch weer de leiding. Gemert kreeg een penalty door een handsbal. Thijs van Pol ging achter de bal staan en bleef koel: 2-1.

Waar het spel in de eerste helft gelijk opging, was Gemert in de tweede helft heer en meester. In de slotfase liep het verder weg van HSC’21. Den Dekker scoorde zijn tweede uit een ingestudeerde hoekschop, die dit seizoen al vaker succes opleverde. ,,Maar dit was de beste tot nu toe. Joop Daniëls gaaf de corner hard en lag voor, Joost Habraken stapte erover heen en ik kon hem perfect afmaken”, herinnerde Den Dekker: 3-1.

Het bleef overigens niet alleen bij de twee beloofde doelpunten bij Den Dekker. In de laatste minuut gaf hij ook nog een assist op Ralf Kemper, die vervolgens de eindstand op 4-1 bepaalde. Het sterke optreden van Den Dekker leverde hem de titel van Man of the Match op. Of hij volgende week tegen Blauw Geel’38 wederom gaat voorspellen hoeveel doelpunten hij maakt, weet de middenvelder nog niet. ,,Daar moet ik nog even over nadenken. Als ik het dan weer doe, kan het eigenlijk alleen maar tegenvallen”, lachte Den Dekker.