Veldhoven UNA - OSS'20
Volledig scherm
Veldhoven UNA - OSS'20 © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Doelman Derix knokt punt bij elkaar voor UNA

DERDE DIVISIEUNA heeft door een doelpunt van doelman Yannick Derix in de laatste seconde een punt gepakt tegen koploper OSS’20: 2-2.

De keeper trok in blessuretijd mee ten aanval en bezorgde UNA een meer dan verdiend punt. Op dat moment leidde OSS’20 met 1-2 door twee goals van invaller Tim Waterink in de 55ste en zeventigste minuut. Rob van Boekel bracht UNA daarna terug in de wedstrijd. 

De thuisploeg had halverwege al op voorsprong moeten staan. De geelzwarten begonnen sterk en zetten OSS’20 vast op eigen helft. De koploper was met 15 goals de productiefste ploeg van de afdeling en UNA kreeg de meeste (11) tegentreffers, maar de thuisploeg kreeg de kansen. 

Gemiste kansen

Niek van Boekel zag een kopbal gekeerd worden en Mart van de Gevel raakte met het hoofd de bovenkant van de lat. De aanvaller soleerde in de achttiende minuut richting OSS’20-doelman Rick van der Leest toen verdediger Joep Engelen aan de noodrem trok, ten koste van slechts geel. 

Drie minuten later (nadat Rob van Boekel de geblesseerde Teun Willems verving) ging een poging van Van de Gevel voorlangs, voordat een schot van Louisben Jagt over vloog. OSS’20 kon niets klaarspelen en verscheen slechts enkele malen dreigend over de middellijn.

Opstelling UNA: Derix; Scheepers, N. van Boekel, Verhoeven, Jagt; Willems (19. R. van Boekel), Horsten (49. Van Gerven), Van Dijk, Tielemans (71. Schijvenaars); Boogers, Van de Gevel.