Brian Bogers (UNA, rechts) in duel met een speler van Blauw Geel'38
Volledig scherm
Brian Bogers (UNA, rechts) in duel met een speler van Blauw Geel'38 © DCI media

Doldwaze zes minuten geven UNA vleugels

Als een komeet kwam UNA na de pauze uit de kleedkamer. De twitteraar van Blauw Geel’38 vroeg zich op het sociale mediakanaal van de Veghelnaren vertwijfeld af wat er bij UNA in de thee had gezeten.

De Zeelsternaren liepen in de eerste zes minuten na rust van een 1-1 stand in recordtempo naar een 4-1 voorsprong. Daarna werd de status quo van de eerste helft weer in acht genomen. Het bleef uiteindelijk bij de 4-1-stand.

Ook ditmaal leek het weer een zware klus voor de thuisploeg te worden. Blauw Geel’38 nam halverwege de eerste helft via Ben van den Nieuwenhof een 0-1 voorsprong. Met een fraaie kopbal bracht Ritchie-Sam Anpong beide partijen op gelijke hoogte, 1-1.

Zes minuten

Direct na rust ging UNA helemaal los. Een schot van Bob Groenendijk werd onvoldoende gekeerd door de Veghelse doelman Ralph Vos. Brian Boogers had met de rebound geen enkel moeite, 2-1, Nog in dezelfde minuut tekende Mart van de Gevel voor de 3-1 en weer drie minuten later maakte Rob van Boekel er 4-1 van.

Van Blauw Geel’38 werd door UNA de afgelopen twee seizoenen thuis verloren. Na de 0-1 van twee jaar terug, toen het veld van sportpark Zeelst door de maandagmorgenploeg vlak voor de wedstrijd nog sneeuwvrij werd gemaakt, werd het vorig seizoen 1-4.

UNA, onder leiding van de nieuwe trainer Harrie Gommans, won de eerste wedstrijd na de winterstop met de hakken over de sloot. Bij laagvlieger FC Lienden werd ternauwernood met 1-2 gewonnen. Het vervolg van dit weekend belooft veel goeds voor de komende weken.

Opstelling UNA: Derix; Scheepers, Anpong, Paridaans, Groenendijk; Horsten, N. van Boekel, R, van Boekel; Boogers, Van de Gevel,Tielemans.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.