Volledig scherm
Archieffoto WODAN - Acht © fotomeulenhof

Dommelen met twee vingers in de neus voorbij Hulsel

VIERDE KLASSE GSteensel vloog uit de startblokken in Waalre en Dommelen had geen kind aan Hulsel. Acht is eindelijk van de hatelijk nul af.

Waalre – Steensel 2-5.
Na achttien minuten leek de wedstrijd in Waalre al beslist. Steensel profiteerde optimaal van dramatisch verdedigen van de thuisploeg en kwam op 0-3 door doelpunten van Gijs Theuws, Luuk van Hoof en Marijn van de Ven. Waalre kwam door een benutte strafschop van Kees Uijthoven dichterbij, 1-3. Vlak voor rust werd een treffer van de thuisploeg om onduidelijke reden afgekeurd. Halverwege de tweede helft was Kees Uijthoven wederom vanaf elf meter trefzeker, 2-3. Terwijl de druk op het Steensel- doel toenam kregen de aanvallers van de bezoekers steeds meer ruimte. Stefan van Coset en Robin Lepelaars profiteerden hiervan, 2-5.

SDO’39 – Acht 1-1.
In het begin was Acht de bovenliggende partij. SDO’39-verdediger Geert Coolen gleed uit waardoor Acht-aanvaller Roy Roestenburg vrij op de goal aflopen; 0-1. Uit een penalty schoot Martijn Hellegers na een half uur de 1-1 binnen. Na de rust ging Acht op zoek naar een voorsprong, maar kreeg niet één echte kans omdat SDO sterk verdedigde. De beste mogelijkheid was voor de thuisclub, maar Niels Heesakkers schoot vrij voor doel juist naast.

Vessem-ZSC 2-1.
Ondanks een veldoverwicht van de thuisclub wist ZSC te scoren. Gijs van den Boomen krulde vanaf de hoek van het zestienmetergebied de bal in de verste hoek; 0-1. Na rust was het direct de beurt aan Vessem. De vrije trap genomen door Toon van Sambeek werd door de keeper met de vuisten weggeslagen. Jaap van Diessen was er als de kippen bij om de 1-1 te scoren. In de 85e minuut kreeg Vessem een penalty wegens hands. Jaap van Diessen maakte geen fout en scoorde zijn tweede. 2-1.

HMVV – De Raven 2-4.
De thuisploeg nam na tien minuten door een treffer van Ron Jansen een 1-0 voorsprong. Via Tom Simon stonden beide ploegen binnen korte tijd weer op gelijke hoogte, 1-1. Door een rake kopbal van Ron Jansen werd het 2-1. Nog voor rust profiteerden de bezoekers van slecht verdedigingswerk van HMVV. Huib Borrenbergs maakte er 2-2. Tom Simons bepaalde de ruststand op 2-3. Na de pauze besliste Huib Borrenbergs met een benutte strafschop het duel definitief, 2-4.

Hulsel – Dommelen 0-8.
Voor rust kon Hulsel nog redelijk bijbenen al stond er halverwege al een 0-3 stand op het scorebord. Tom van Hoek (2) en Luuk Verberne waren de Dommelse doelpuntenmakers. Na de pauze was er geen houden aan. Jordy van der Heijden (2), Luuk Verberne, Igor Smit en de mooiste van Jonathan van Doorn bepaalden de eindstand op 0-8.

Bergeijk – De Weebosch 2-1.
De thuisploeg had voor rust in de harde Bergeijkse derby het beste van het spel. Toch werd er niet gescoord. In de 76ste minuut viel de 1-0. Invaller Robin Vinck tekende voor de openingstreffer. Twee minuten voor tijd schoot Giel Jansen uit een strafschop beide partijen op gelijke hoogte, 1-1. De beslissing viel in de laatste minuut. Piet Michielse tekende voor de verdiende 2-1.

Wodan – Riethoven 1-1.
 Voor rust nam Wodan uit een strafschop een 1-0 voorsprong. Mohamed El Moussaoui schoot vanaf elf meter raak. Na de pauze werd Riethoven-trainer Guillaume van Wilgen met een rode kaart weggezonden. In blessuretijd kwam Riethoven terug tot 1-1. Een vrije trap van Guido van Dingenen vloog in de winkelhaak, 1-1.