Dommelen - Woenselse Boys.
Volledig scherm
Dommelen - Woenselse Boys. © Orange Pictures

Dommelen wint met tien van De Raven

VIERDE KLASSE GIn de eerste helft kreeg Dommelen al een rode kaart. Toch haalde de ploeg zonder moeite het eindsignaal met een 1-0 voorsprong. 

Acht – Steensel 2-1.
Voor rust was Acht de betere ploeg, maar Roy Roestenburg had het vizier niet op scherp staan. Na rust was het meteen wel raak. Lex Vincken kopte namens Acht uit een voorzet van Kevin Peeters bij de tweede paal de 1-0 binnen. Binnen twee minuten tekende Stefan Coset uit een scrimmage voor de 1-1. Joep van Hoof trof even later namens de bezoekers de lat. De wedstrijd werd uiteindelijk na een handsbal beslist door een penalty. Rob van der Plaat schoot de 2-1 binnen.

Riethoven – De Weebosch 4-2.
Een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft was Riethoven heer en meester en werd De Weebosch van het kastje naar de muur getikt. Guido van Dingenen, Michiel Mennen en Tim Wouters bepaalden de ruststand op 3 - 0. In de beginfase van de tweede helft maakte Giel Jansen namens De Weebosch uit een strafschop de 3-1. Riethoven had via Tim van de Graaf direct een antwoord terug en bracht de stand op 4-1. In het restant van de wedstrijd speelde Riethoven slordig en rommelig waardoor de bezoekers weer terug in de wedstrijd kwamen. In de slotfase maakte wederom Giel Jansen 4 - 2 voor de Weebosch. Bijna maakte Jansen zijn hattrick compleet. In blessuretijd miste hij een strafschop.

SDO’39 – Vessem 0-1.
De eerste helft ging nog redelijk gelijk op. Al in de eerste minuut had SDO’39 aan de leiding kunnen komen, maar zowel Michel Jansen als Frans Berger misten het doel. Ook Thomas Maas kreeg in de vierde minuut een goede mogelijkheid om voor Vessem de score te openen. Ook deze kans ging in rook op. Een kwartier voor rust werd Vessem wel wat sterker en kwam SDO’39 behoorlijk onder druk. Goed keeperswerk van Menno Sanders voorkwam in die fase een achterstand.Na de pauze kwam Vessem sterker uit de kleedkamer en zette wederom de SDO-verdediging weer flink aan het werk. Met name Jop de Laat en Frans van Diessen kregen aardig wat kansen. Voor SDO’39 kwam pas in de 72e minuut het eerste schot op doel. Een schot van Jeroen Kruijssen was voor doelman Marijn van Rooij geen probleem. Een prachtig afstandsschot van Abdalla Addurahman in de 78e minuut ging via de handen van doelman Van Rooij en de paal over de achterlijn. Een mooie indraaiende vrije trap van Roel Sterken bracht in de 86e minuut voor Vessem de beslissende treffer, 0-1..

Waalre – Bergeijk 1-3.
Stijn Cuypers opende na vijf minuten de score voor de bezoekers, 0-1. Een kwartier later liet Jari Kok de Waalre-verdediging zijn hielen zien; 0-2. Tien minuten na rust was opnieuw Jari Kok te snel voor de Waalre verdediging en hoewel Waalre-keeper Bastiaan Bremer zijn schot in eerste instantie nog kon stoppen kon hij niet voorkomen dat Lars Luijten de bal vervolgens binnentikte; 0-3. Tommy Knigge redde voor Waalre de eer door de bal vanaf 40 meter in een leeg doel te schieten, 1-3.

Hulsel – HMVV 2-2.
Na een kwartier werd René Roest van Hulsel van het veld gestuurd. Niet lang daarna opende Thomas Castelijns de score voor HMVV, 0-1. Vlak na de pauze maakte Dirk de Brouwer er 0-2 van. Het duurde nauwelijks een minuut of Stef Roijmans tekende voor de 1-2 aansluitingstreffer. Uiteindelijk kwam ook de 2-2 op het scorebord. Wederom was Stef Roijmans trefzeker, 2-2.

Dommelen – De Raven 1-0.
Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong door een treffer van Mark Burgmans, 1-0. Even later moest Dommelen-middenvelder Max van den Akker met twee gele kaarten van het veld. De Raven haalde nauwelijks voordeel uit de overtalsituatie. Tegen tien man kregen de Luyksgestelnaren na rust welgeteld één kans. Dommelen haalde vervolgens redelijk gemakkelijk het eindsignaal.

ZSC – Wodan 2-3.
Voor de rust was ZSC de betere ploeg. Alleen Juul Huijbers trof doel, 1-0. De gevaarlijkste man bij Wodan, Yassine Dahmazi maakte er vijf minuten voor rust 1-1 van. Nog voor de pauze tilde Jari Lodewijks de stand naar 1-2. In de tweede helft belandde een snelle aanval van de Eindhovenaren uiteindelijk bij de vrijstaande Jaeremi Drijvers die hier wel raad mee wist; 1-3. ZSC zette aan en Juul Huijbers verkleinde de stand naar 2-3. Twee minuten voor tijd miste Mo el Moussaoui namens Wodan een strafschop.

  1. Danilo Verus zwaait weer af bij SV Valkenswaard

    Danilo Verus zwaait weer af bij SV Valkens­waard

    Danilo Verus (36) keert volgend seizoen niet terug onder de lat bij tweedeklasser SV Valkenswaard. Hij zet opnieuw een punt achter zijn carrière. Dat deed Verus in 2018 ook al na drie jaar het doel van hoofdklasser Nuenen te hebben verdedigd, maar op 1 december 2019 maakte hij zijn comeback in de competitiewedstrijd van SV Valkenswaard uit tegen Marvilde. Nadien speelde hij nog zes duels. De uitwedstrijd tegen Beerse Boys op 8 maart (uitslag 0-0) was zijn laatste optreden bij SV Valkenswaard.