Archieffoto Patrick Philippart in actie namens RKSV Nuenen.
Volledig scherm
Archieffoto Patrick Philippart in actie namens RKSV Nuenen. © Jean Pierre Reijnen

Door in slotfase gemiste penalty blijft Nuenen puntloos

HOOFDKLASSE BOok in de zesde wedstrijd van het seizoen is het Nuenen niet gelukt om punten te halen. Deze keer was de ploeg van trainer Jan Poortvliet dichtbij. In de slotfase werd een penalty gemist en eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning van Unitas.

Nuenen kreeg tegen hoogvlieger Unitas een uitgelezen mogelijkheid om het eerste punt van het seizoen te pakken. In de slotfase, bij een stand van 0-1, mocht Patrick Philippart aanleggen vanaf elf meter. De aanvaller miste echter. ,,Mooiere kansen krijg je niet”, weet Lars van Stipdonk, dat met Nuenen pas eenmaal scoorde in de eerste zes duels en nog geen enkel punt pakte. ,,Achterin stond het weer goed, maar we creëren weinig kansen en komen moeilijk tot scoren. Voorin komen we echt tekort.” Toch zag Van Stipdonk dat Nuenen het voor rust goed volhield. Na de pauze drong Unitas - dat aantrad met voormalig Nuenen-speler Yevghenny Marceli in de basis - meer aan. En op het uur viel de 0-1. Nuenen had het daarna lastig, maar kwam toch nog terug in de wedstrijd en had een punt moeten pakken. ,,Alles wat fout kan gaan, gaat nu fout bij ons”, aldus Van Stipdonk. ,,We hadden vandaag Collin van Gool weer terug en komende weken haken nog meer geblesseerde jongens aan. Hopelijk kunnen we met hen erbij het tij keren.”

Nuenen: Keeris; Van Bokhoven, Ketelaars (46. Valies), Wapenaar, Maas; Van Gool (65. Van den Broek), Bálint, Van Stipdonk; Van Kersbergen, Philippart, Strijbosch (70. De Jonge)