Volledig scherm
Dorus (l) en Sjoerd van de Wal. © Oirschot Vooruit

Dorus en Sjoerd van de Wal nemen afscheid bij Oirschot Vooruit

De broers Dorus en Sjoerd van de Wal nemen na dit seizoen afscheid van de selectie van eersteklasser Oirschot Vooruit. Beiden hebben een lange staat van dienst in het vaandelteam van de club. Aanvaller Dorus (30) zakt af naar het vierde elftal van Oirschot Vooruit en verdediger Sjoerd (33) stopt met voetballen. Op zondag 19 mei worden ze thuis tegen Woezik gehuldigd voor hun 250ste wedstrijd in het eerste van Oirschot Vooruit. 

In 2009 konden beide broers naar UNA, maar uiteindelijk verkaste alleen Sjoerd naar Zeelst. Dorus had een kruisband afgescheurd en bleef daarom bij Oirschot Vooruit.  Sjoerd kwam twee seizoenen voor UNA uit en speelde nadien nog anderhalf jaar bij Best Vooruit. In 2013 keerde hij terug naar Oirschot Vooruit.  

Met de broers in de gelederen werd Oirschot Vooruit in 2016 en 2017 kampioen, waardoor de ploeg van de derde klasse doorstootte naar de eerste klasse. Dorus is dit seizoen ploegtopscorer bij Oirschot Vooruit met negen doelpunten. Sjoerd woont al enkele jaren in Utrecht, maar reisde tot dusver nog wekelijks op en neer om bij Oirschot Vooruit te blijven voetballen.

  1. Overzicht | FC Eindhoven AV pakt titel, Ajax - Tottenham-scenario bij ONDO en HVV tegen alle verwachtingen in kampioen
    Amateurvoetbal

    Overzicht | FC Eindhoven AV pakt titel, Ajax - Tottenham-scenario bij ONDO en HVV tegen alle verwachtin­gen in kampioen

    Vandaag zijn de laatste beslissingen in het amateurvoetbal gevallen. FC Eindhoven won met 0-3 van buurman RPC en pakt daarmee de titel. De ploeg promoveert nu naar de eerste klasse. De vijfde klasse E zuid 2 kende een razend spannende ontknoping. Tegen de verwachting in is niet SPV maar HVV de ploeg die er met het kampioenschap van door gaat. Dramatische slotfase voor ONDO. Ploeg slikt in 98ste minuut gelijkmaker en mist daardoor het kampioenschap.