Volledig scherm
© RGB Stock

DOSKO‘32-speler Thijs Berendsen heeft na dertien minuten een loepzuivere hattrick te pakken

Vijfde klasse DDOSKO‘32 heeft met 1-3 gewonnen van De Bocht‘80. Na dertien minuten spelen had Thijs Berendsen namens DOSKO al een hattrick te pakken. Pusphaira en DVS hielden elkaar in evenwicht: 2-2. 

Pusphaira – DVS 2-2.
DVS kwam al snel op voorsprong. Na een kwartier spelen sloeg Wester Wester toe: 0-1. Een kleine tien minuten voor het rustsignaal sloeg de veelscorende spits toe voor zijn tweede treffer. Toch maakte Douwe Orij in de extra tijd van de rust nog de aansluitingstreffer: 1-2. Het bovenliggende DVS leek de drie punten binnen te slepen maar twee minuten voor tijd werd het nog 2-2 door Tijn Ketelaar, die over de keeper lobde.

EDN’56 – DEES 0-3.
Ondanks dat DEES de betere ploeg was, kwam het in de eerste helft niet tot scoren. Na rust was het direct raak. Een afstandsschot van Tijn Loeffen vloog in de goal. Daarna duurde het even: in de 82ste minuut kopte Mitchell Toorop over de keeper en vijf minuten later werd een voorzet van Floris Fransen door de verdediging van EDN’56 in het eigen doel gewerkt.

De Bocht’80 – DOSKO’32 1-3.
Groot spektakel, want Thijs Berendsen presteerde het om binnen 13 minuten een loepzuivere hattrick op het scorebord te zetten. Op slag van rust maakte Maarten Verheijden er 1-3 van. In de tweede helft waren er nog kansen maar De Bocht’80 kwam niet meer langszij. Eindstand 1-3.

LSV – Terlo 3-4.
In de 20ste minuut schoot Joop Simons uit een vrije trap de 0-1 binnen, tien minuten later maakte Hein Hoeks de 0-2. Op slag van rust deden Mike van Gestel en Freek Lommers ook nog een duit in het zakje met de 0-3 en 0-4. Direct maakte LSV er echter 1-4 van. Na rust scoorde LSV nog tweemaal snel, maar daar bleef het bij. Eindstand 3-4.

Netersel - Knegselse Boys 1-1.
Netersel was de betere ploeg en schoot uit de startblokken. Joost van den Bisen maakte in de vijfde minuut een individuele actie die via een Knegselse schoen in de goal belandde: 1-0. Vlak voor rust kwam Knegselse Boys langszij: Berend de Bruin scoorde met een volley. 

SVSOS - Casteren 3-2.
Na 20 minuten maakte SVSOS 1-0. In de 35ste minuut kwam Casteren op gelijke hoogte nadat een vrije trap van Pim Smolders in eerste instantie werd gekeerd, maar de rebound werd binnengewerkt door Willem van Rijthoven. Direct maakte de thuisploeg de 2-1 en dat was ook de ruststand. In de 60ste minuut maakte Van Rijthoven de 2-2 uit een mooie individuele actie maar wederom werd het direct daarna 3-2, wat ook de eindstand was.

Tongelre - Sterksel 7-1.
Tongelre was veel te sterk voor Sterksel. De doelpunten kwamen op naam  van Bouboucar Diallo, Boubou Gansiry Dioum (2), Yavuz Yildiz, Oliver Ekwumma, Enes Krkic en een eigen doelpunt van Sterksel. Niels Kalkers maakte in de 67ste de eretreffer namens Sterksel. 

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.