Volledig scherm
© Orange Pictures / Frank Kerbusch

Drama voor ONDO; ploeg ziet in de 98ste minuut kampioenschap verdwijnen

Vierde klasse EEen heus Ajax - Tottenham-scenario speelde zich af bij ONDO. Diep in blessure tijd moest de ploeg een derde goal en daarmee de gelijkmaker slikken, waardoor ze het kampioenschap kon vergeten.

DOSL – ONDO 3-3.
ONDO leek kampioen, de spelers en supporters waren het al bijna aan het vieren, het kreeg nog één vrije trap tegen en dan zou het kampioenschap een feit zijn. In de scrimmage die daaruit voort kwam dompelde Mark Evers de ploeg uit Heusden in diepe rouw. Als ONDO zou winnen en koploper RKSVO punten zou verspelen (0-0 tegen RKMSV) zou de ploeg van Mark Lommen voor het eerst in de historie promoveren naar de derde klasse. Reinier Steenmetz zette DOSL op voorsprong alvorens Willem Slaats met twee treffers ONDO virtueel naar de titel schoot. Via Frank Bax kwam DOSL wederom op gelijke hoogte waarna Willem Slaats met zijn derde treffer ONDO weer op voorsprong zette. In de achtste minuut van de extra tijd was het Evers die de Heusdense droom uiteen liet spatten. ,,Ongeloofelijk, dit is zo zuur”, was de reactie van Mark Lommen.

Maarheeze – SSE 0-1.
SSE won de lastige uitwedstrijd bij Maarheeze met het minimale verschil, de ploeg van William van Moorsel was in het eerste half uur sterker en kwam terecht op voorsprong. Een kopbal van Erwin Altena werd door Maarheeze verdediger Joost Claassen achter zijn eigen doelman gewerkt. In de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht en kregen beide ploegen mogelijkheden maar werd er niet gescoord.

Lierop – FC Oda 1-2.
Lierop heeft een onnodige nederlaag geleden tegen FC Oda, het werd 1-2 voor de bezoekers. Lierop speelde een slordige eerste helft en keek tegen een 0-2 achterstand aan bij de thee. In de tweede helft kreeg Lierop veel kansen maar bleef een doelpunt uit, de treffer van Hidde Maas kwam te laat om het nog echt spannend te maken.

RKESV – Neerkandia 2-2.
Neerkandia begon uitstekend aan de wedstrijd en stond binnen het kwartier met 0-2 voor dankzij treffers van Willem Mennen en Marijn van Heugten. Jonathan van Bussel kreeg een grote kans om het duel te beslissen maar hij faalde in de afronding. Nog voor het rustsignaal kwam RKESV langszij. In de tweede helft kregen beide teams enkele mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer.

FC Cranendonck – DESM 0-3.
In een gelijkwaardige wedstrijd is het DESM dat het beste met de schaarse kansen omsprong. Voor rust kreeg DESM vier kansen en scoort 3 keer. FC Cranendonck daarentegen creëerde voor rust een drietal kansen en ook na rust nog enkele, maar telkens was het net niet.

Altweerterheide – Sterksel 0-1.
In de laatste wedstrijd wist Sterksel nog eens drie punten te pakken. De bezoekers waren sterker en wist enkele goede kansen te creëren, er werd echter geen enkele doelpoging verzilverd voor de pauze. Ook na rust was Sterksel de betere op het veld. Altweerterheide wist slechts enkele schoten op goal te produceren, maar Sterksel doelman Robin Verhoeven gesteund door de verdediging kon deze keren. Sterksel kwam in 81 e minuut op 0-1 door een treffer van Pablo Ouma Suma.