Volledig scherm
Archiefbeeld: Jeroen Liebregts passt tijdens Best Vooruit - 't Zand © FotoMeulenhof/Jean Pierre Reijne

Dubbel gevoel bij Best Vooruit: ‘Blij dat we van de nul af zijn, balen dat we zege hebben laten ontglippen’

EERSTE KLASSE CBest Vooruit is in de vierde wedstrijd van het seizoen dan eindelijk van de nul af. Toch baalde trainer Dennis Dekkers na afloop een beetje. Zijn ploeg had namelijk ook kunnen winnen.

NEC - Best Vooruit 2-2. 

Het eerste punt is binnen voor Best Vooruit, dat op bezoek bij mede-laagvlieger NEC veerkracht toonde. Binnen een kwartier liep een speler van de thuisploeg een voorzet binnen, 1-0. Daarna herpakte Best Vooruit zich, maar kort na rust werd het zelfs 2-0 uit een penalty na een handsbal. ,,Dan vraag je je af: kunnen we het in de situatie waarin we zitten, opbrengen om karakter te tonen”, aldus trainer Dennis Dekkers. Het antwoord was ‘ja’. In de 55ste minuut kopte Robin Buiks uit een vrije trap de aansluitingstreffer tegen de touwen en niet veel later, rond de 65ste minuut, tekende debutant Tom Sprokholt voor de 2-2. In het restant van de wedstrijd liet Best Vooruit grote kansen op de voorsprong liggen en in de laatste minuut sloeg NEC nog bijna toe. Dekkers: ,,Het is een beetje een dubbel gevoel. We zijn blij dat we van de nul af zijn, maar balen ook dat we de eerste zege hebben laten glippen. Gezien het scoreverloop mogen we wel tevreden zijn.”

Woezik - Rhode 5-3. 

Vorige week gaf Rhode tegen Brabantia in de slotfase een 3-0 voorsprong uit handen (3-3). Bij Woezik verspeelde de ploeg uit Sint-Oedenrode opnieuw punten in extremis: door twee goals in blessuretijd werd er met 5-3 verloren. In de rust keek Rhode tegen een 2-1 achterstand aan. Na een half uur poetste Mark van der Zanden met een kopbal de vroege 1-0 weg, 1-1. De 2-1 viel vlak voor de pauze. Rhode toonde zich veerkrachtig, door de score om te buigen via goals van Geert Oerlemans en Simon van de Wetering, 2-3. Al snel werd het 3-3 door een benutte penalty. Door treffers van Woezik in de 93ste en 96ste minuut blijft Rhode op vier punten na vier duels staan.