Dwayne Bijvelds (midden) op 12 oktober 2019 in actie voor Rood-Wit Veldhoven in de competitiewedstrijd thuis tegen Someren.
Volledig scherm
Dwayne Bijvelds (midden) op 12 oktober 2019 in actie voor Rood-Wit Veldhoven in de competitiewedstrijd thuis tegen Someren. © Chantal Straatman

Dwayne Bijvelds kiest na zes jaar Rood-Wit V voor ambitieus Gestel

TRANSFERDerdeklasser Gestel heeft voor komend seizoen middenvelder Dwayne Bijvelds ingelijfd. De 26-jarige Veldhovenaar voetbalde sinds 2014 bij Rood-Wit Veldhoven.

,,Na een aantal mooie jaren bij Rood-Wit ben ik toe aan een nieuwe uitdaging”, geeft Bijvelds aan. ,,De ambitie van trainer Luuc Bonnema en ook de spelersgroep van Gestel spreken mij heel erg aan. Ook heb ik met wat jongens uit het team al eerder samen gespeeld. Ik denk dat we een leuke groep krijgen met veel voetballend vermogen die mee moet doen om de bovenste plekken.”

Bijvelds, die in de jeugd van UNA, RBC Roosendaal en FC Eindhoven voetbalde, verruilde zes jaar geleden TOP voor Rood-Wit Veldhoven. Daar was hij in zijn eerste seizoen goed voor negen doelpunten en droeg daarmee bij aan het kampioenschap van de ploeg in de derde klasse. In 2017 liep Bijvelds een kruisbandblessure op, waardoor hij lange tijd uitgeschakeld was. In de eerste wedstrijden van het afgelopen seizoen kwam hij weer aan spelen toe, maar was daarna weer uit de roulatie. Bijvelds: ,,Ik kampte lang met de naweeën van mijn kruisbandblessure. Ik ben nu weer helemaal fit en kijk uit naar het volgend seizoen.”