Volledig scherm
Aanvoerder Tom Krieckaert van RKSV Heeze. © Gernie Henselmans

Eersteklasser Heeze eervol ten onder bij zaterdaghoofdklasser ’s-Gravenzande

Het bekeravontuur voor Heeze is alweer voorbij. De ploeg van coach Ronald Tielemans verloor in de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker eervol bij zaterdaghoofdklasser ’s-Gravenzande, 2-0.

De Heezenaren zijn maar amper twee weken in training en dat eiste – zeker na rust -zijn tol tegen de superieure hoofdklasser.

Toch was de eerste de beste kans voor de bezoekers. Middenvelder Mark de Groot kwam alleen voor het doel van ’s-Gravenzande, maar twijfelde te lang. Met de tong op de schoenen haalden de bezoekers uiteindelijk het eindsignaal. Heeze hield tot tien minuten voor rust goed stand. Het was aan de uitblinkende doelman Vincent Jansen te danken dat de openingstreffer niet eerder viel. De goalie keepte de wedstrijd van zijn leven. Op een inzet van spits Roy Vermolen was de sluitpost echter kansloos, 1-0.

Na de pauze veerde de in het zwart gestoken Heezenaren - vorig seizoen de districtsbekerfinale na strafschoppen verloren van Sliedrecht - heel even op. Het was van korte duur. ’s-Gravenzande nam het initiatief weer over.

Ongelukkigerwijs kreeg Heeze-verdediger Marcel Kox een kwartier na rust in zijn eigen strafschopgebied de bal tegen de arm. Aanvaller Yuri Westhoff van de thuisploeg schoot de bal uit de toegekende strafschop op de paal. Ondertussen hield Jansen de hoop op een beter resultaat levend.

De beslissing viel uiteindelijk tien minuten voor tijd. Op een inzet van Yuri Westhoff was Jansen echter voor de tweede keer deze wedstrijd kansloos, 2-0.