Volledig scherm
EFC-verdediger Bas Bartels (rechts) in duel met Martijn van Dijk van RKVVO. © Willem Binnendijk

EFC'er Bas Bartels stopt, maar is stand-by voor Nieuw Woensel

Verdediger Bas Bartels (30) van tweedeklasser EFC stopt voorlopig met voetballen. Hij heeft zich wel overgeschreven naar vierdeklasser Nieuw Woensel om daar als oproepkracht te fungeren.

,,Ik stop voorlopig met voetballen, maar heb me overgeschreven naar Nieuw Woensel om daar eventueel trainer Marcel van de Kamp te helpen indien nodig", geeft Bartels aan. ,,En wellicht ga ik het voetballen toch missen en dan kan ik daar aansluiten. En mocht ik bij Nieuw Woensel gaan spelen, dan is het voor mij dichter bij huis."

Bartels voetbalde in de jeugd bij LEW, FC Eindhoven en UNA. In 2006 ging hij vanuit de A1 van UNA naar de selectie van DBS en bleef daar twee jaar. Vervolgens kwam hij twee seizoenen voor Brabantia uit, waarna de verdediger in 2010 de overstap maakte naar Gestel. Met die club promoveerde hij van de derde klasse naar de hoofdklasse. Na zes seizoenen Gestel koos Bartels in 2016 voor EFC. Met de Eerselse tweedeklasser bereikte hij twee keer de play-offs voor promotie naar de eerste klasse.