Volledig scherm
© DCI-Media

EFC pakt periodetitel, Luc Nouwen redt namens De Valk punt tegen hekkensluiter Rood Wit V

TWEEDE KLASSE FEFC won met 2-0 van Sparta'25 en heeft door die overwinning beslag gelegd op de periodetitel. Hekkensluiter Rood Wit V leek er met de volle buit vandoor te gaan, maar in de slotminuut kopte Luc Nouwen namens De Valk de gelijkmaker binnen. 

Mierlo-Hout – Someren 2-0.
Mierlo-Hout had een makkelijke middag op het eigen sportpark De Beemd, een dolend Someren werd met 2-0 verslagen. Someren is de laatste weken bezig met een vrije val op de ranglijst en kon ook in Helmond geen vuist maken. De eerste kans was nog wel voor de bezoekers maar uit een scrimmage belandde de inzet van Maico Meulen op de paal. Daarna nam de thuisploeg het initiatief over en na een fout in de defensie opende Jasper Lalisang de score, 1-0. Pal voor het rustsignaal viel de 2-0. Someren-doelman Maarten Werts liet de bal over de achterlijn lopen maar de scheidsrechter zag het anders. Chafik Mezziani gaf voor waarna het voor Lalisang een koud kunstje was om 2-0 in het verlaten doel te schuiven. In de tweede helft probeerde Someren terug te komen in de wedstrijd maar verder dan een schot van Koen de Louw kwamen de bezoekers niet.

Rood-Wit V – De Valk 1-1.
Dankzij een treffer diep in blessuretijd heeft De Valk één punt overgehouden aan het treffen met hekkensluiter Rood Wit V. Op sportpark De Korze was er maar een team dat wilde voetballen, Rood Wit V trok zich ver terug maar De Valk had moeite om een gaatje te vinden in de hechte defensie. Ook in de tweede helft bleef de ploeg van trainer Harjan de Wit de betere maar was het de thuisploeg die in de slotfase via Jan van Hout tegen de verhouding in op voorsprong kwam, 1-0. Met de moed der wanhoop ging De Valk op zoek naar de gelijkmaker, deze viel in de slotminuut toen Luc Nouwen fraai raak wist te koppen, 1-1.

Marvilde – Hilvaria 1-1.
Wanneer Marvilde de thuiswedstrijd tegen Hilvaria wist te winnen zou het beslag leggen op de tweede periodetitel, het bleef echter steken op een 1-1 gelijkspel. In de eerste helft was het voetbal van beide kanten van een bedenkelijk niveau. Max van den Akker kreeg twee goede mogelijkheden om de thuisploeg op voorsprong te schieten maar faalde in de afronding. De tweede helft was amper drie minuten bezig toen Hilvaria op voorsprong kwam, 0-1. De bezoekers kregen daarna mogelijkheden op meer maar een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker via Tayfun Yilmaz, 1-1. Het slotoffensief leverde enkele dotten van kansen op voor Marvilde maar de tweede treffer bleef uit.

Braakhuizen – NWC 0-3.
NWC heeft de uitwedstrijd tegen Braakhuizen met 0-3 gewonnen. De ploeg van trainer Roel Nabuurs mocht in de openingsfase doelman Gijs Brüsewitz danken dat het niet op achterstand kwam. Met een katachtige reflex en een goede redding op een inzet van Roy Olislagers voorkwam de Astense sluitpost twee zekere treffers. In de tweede helft nam NWC het initiatief in handen en opende Chesron Geuns de score, 0-1. Twintig minuten voor tijd was het diezelfde Geuns die de 0-2 tegen de touwen schoot en amper drie minuten later was het wederom Geuns die met zijn hattrick de eindstand bepaalde op 0-3.

RKVVO – Oirschot Vooruit 0-2.
Oirschot Vooruit heeft dankzij een 0-2 overwinning drie belangrijke punten gepakt in de strijd om rechtstreekse handhaving in de tweede klasse F. Op sportpark Heikant waren de bezoekers in de eerste helft de betere, pal voor het rustsignaal kwam het via Gijs Sebregts terecht op voorsprong, 0-1. In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks en verdubbelde Daan Hagemeier twintig minuten voor tijd de voorsprong, 0-2. In het restant werd niet meer gescoord.

Beerse Boys – Valkenswaard 0-0.
In de strijd om rechtstreekse degradatie heeft Beerse Boys een knap punt gepakt tegen Valkenswaard, het werd 0-0. Beide ploegen probeerden met aanvallend voetbal op voorsprong te komen maar de kansen waren schaars in de eerste helft. In de tweede helft was goed voetballen op het zwaar bespeelbare veld bijna onmogelijk. Kansen waren er nauwelijks waardoor de 0-0 een logische eindstand was.

EFC – Sparta’25 2-0.
Dankzij een verdiende 2-0 overwinning op Sparta’25 heeft EFC beslag gelegd op de tweede periodetitel. Na twintig minuten kreeg EFC een strafschop na een overtreding op Samim Yusofi, Jesse van Gerwen benutte de pingel feilloos, 1-0. Beide ploegen speelden goed voetbal maar in de eerste helft werd er niet meer gescoord. Vroeg in de tweede helft schoot Bram Janssen de 2-0 tegen de touwen. Sparta’25 deed wat het kon maar een sterk keepende Jesse Theuws redde enkele keren fraai waardoor er in de stand geen verandering meer kwam. Door de uitslagen op de andere velden is de voorsprong van de trotse koploper inmiddels gegroeid naar zeven punten op naaste achtervolger Marvilde.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.