Volledig scherm
© © Orange Pictures / Frank Laracker

Eindhoven AV moet kampioenschap uitstellen; EFC sloopt Gestel

TWEEDE KLASSE FFC Eindhoven AV moet had aan een punt genoeg om kampioen te worden. De ploeg verloor echter op bezoek bij RKVVO met 1-0 en moet het kampioenschap nu een week uitstellen. EFC heeft gehakt gemaakt van hekkensluiter Gestel. Na 9 minuten stond de ploeg met 5-0 voor. Uiteindelijk scoorden ze er veertien en hield EFC de nul. 

EFC – Gestel 14-0.
EFC veegde Gestel volledig van de mat. Halverwege was het al 9-0 door doelpunten van Jeroen Hakkens (2), Max van Limpt (2), Joni Hooijen, Rob Verstappen, Jan van Heukelom, Anwar Janssen en Dennis van Sambeeck. In de tweede helft liep de score op naar 14-0 dankzij doelpunten van Jan van Heukelom, Damian van Gestel (2), Jeroen Hakkens en Anwar Janssen.

RKVVO – FC Eindhoven 1-0.
Koploper FC Eindhoven had aan een punt genoeg om kampioen te worden. De openingsfase van de wedstrijd vond vooral plaats op het middenveld met kleine kansen voor beide teams. Pas in de 42ste minuut werd de openingstreffer gemaakt, door de thuisploeg. Het was een mispeer van Nick van den Berk, waar Luuk Soetens van profiteerde en de 1-0 kon maken. Na rust was het vooral Sven van den Oever in het RKVVO doel die geweldig keepte en de nul hield. Kort voor tijd kreeg Abdelauoli Azmani ook nog eens rood en ging het kampioensfeest dus niet door.

RPC - SV Someren 1-1.
RPC behaalde een punt tegen SV Someren en staat op slechts één punt van de veilige elfde plek, maar lijkt zich desondanks toch te moeten opmaken voor nacompetitie om lijfsbehoud. Bladella (dat eveneens op een nacompetitieplaats staat) heeft een beter doelsaldo en speelt in de laatste competitieronde tegen het al gedegradeerde Gestel.In Stratum hielden RPC en Someren elkaar goed in evenwicht. De bezoekers kwamen tien minuten voor rust op voorsprong door een treffer van Freek van Bussel, die voorbereidend werk van de vertrekkende Salim Zeroual afrondde. Na de pauze trok Rick Wijnen de stand gelijk namens RPC.

Bladella - Mierlo-Hout 3-1.
Bladella heeft door een 3-1 overwinning rechtstreekse degradatie voorkomen en maakt zelfs nog kans op het ontspringen van de nacompetitie-dans. Mierlo-Hout ziet door de nederlaag de kansen op het winnen van de laatste periode fors slinken. Wilhelmina’08 voert met nog één duel te gaan de periodestand aan. ‘Een totale off-day’, zo omschreef Mierlo-Hout-trainer Raymond Koenraadt het optreden van zijn ploeg. ,,Alle duels gingen verloren en de tweede ballen waren ook voor Bladella.’' Dat resulteerde erin dat de thuisploeg ging rusten met een voorsprong van 2-0 door twee treffers van Cas Vosters. Kort na de thee tekende Bart de Jong voor 3-0. Jeroen Rooijakkers wisten namens de gasten nog te scoren, maar het mocht niet meer baten. Bladella heeft één punt minder dan Rood-Wit V, dat op de veilige elfde plaats staat. In de periodestand werd Mierlo-Hout aan de kop afgelost door Wilhelmina’08. De voorsprong van de Weertenaren bedraagt één punt.

Marvilde - Rood-Wit V 0-2.
Rood-Wit V heeft in de Veldhovense derby op bezoek bij Marvilde goede zaken gedaan voor handhaving in de tweede klasse. In een rommelig duel zonder veel doelkansen kwamen de bezoekers na rust op voorsprong toen verdediger Jim van Beek een corner binnenkopte. Marvilde, dat nog een kleine kans op deelname aan nacompetitie voor promotie maakte, perste er nog een slotoffensiefje uit, maar invaller Douwe Veenstra bepaalde de eindstand in blessuretijd op 0-2. Daardoor, en het gelijkspel van RPC, heeft Rood-Wit V directe handhaving volgende week in eigen hand.

Braakhuizen – Beerse Boys 0-0.
Beerse Boys kwam op bezoek bij Braakhuizen tot een punt. Dat resultaat is samen met het gelijkspel bij Someren – RPC voldoende voor de Beersenaren om ook volgend seizoen in de tweede klasse uit te mogen komen.