Volledig scherm
Voetbal © pxhere

ELI benut penalty in laatste minuut en wint van ASV'33

VIERDE KLASSE FIn de laatste minuut van de wedstrijd heeft ELI de drie punten bemachtigd door een penalty te scoren: 2-1. Milheezer Boys won met 6-2 van SJVV. RKPVV won de thuiswedstrijd van Bavos met 4-1.

ELI – ASV ’33 2-1.
Dankzij een benutte strafschop in de blessuretijd heeft ELI met 2-1 gewonnen van ASV ’33. Na iets meer dan een half uur opende Jordy van den Eijnden de score voor de thuisploeg. De betere kansen waren voor ASV ’33 maar Maarten Verbakel zag zijn inzetten gekeerd worden door de sluitpost van ELI. Op het uur viel de terechte gelijkmaker via Kevin van Schijndel. Het duel leek te eindigen in een gelijkspel maar Geert Minten benutte in blessuretijd een strafschop en werd matchwinner.

Milheezer Boys – SJVV 6-2.
De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en binnen het kwartier stond het al op een 2-0 voorsprong dankzij treffers van Rob Keunen en Stijn Broeks. Met een subtiel hakje scoorde Keunen de derde treffer voor de Boys. Via een strafschop van Remco van den Akker en een treffer van B-junior Daan Hilbrands kwam SJVV terug in de wedstrijd. Spannend werd het echter geen moment. Via treffers van Broeks (2) en Daan Verheijen werd de eindstand bepaald op 6-2.

MVC – Olympia Boys 1-2.
Op het half uur haalde Rob van Gerwen uit maar kon de Olympia doelman met moeite het leer tot hoekschop verwerken. Toch zou MVC op voorsprong komen door Gidi Manders die uit de kluts de bal kon binnen werken en zo voor de 1-0 zorgde. Olympia boys liet zich echter niet kennen door deze ietwat ongelukkige achterstand en trok in de 35ste minuut de stand weer gelijk. Op slag van rust werd Brent Vulders diep gestuurd en was er niemand bij MVC die ingreep waardoor Vulders alleen op Youp Spoormakers kon afgaan om zo de gelijkmaker te scoren 1-1. Na de pauze bleef het een echt degradatieduel met weinig goed voetbal en waarin niet te voorspellen was wie de uiteindelijke winnaar zou gaan worden. In de 55ste minuut ging de MVC doelman Spoormakers lelijk in de fout bij een hoekschop voor de gasten waarvan zij dan ook dankbaar gebruik maakte. Rick Gooren profiteerde van dit cadeautje en zorgde met dit doelpunt voor de 1-2 eindstand.

RKPVV – Bavos 4-1.
Koploper RKPVV heeft de thuiswedstrijd tegen Bavos met 4-1 gewonnen. In een spannende eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. RKPVV kwam via Tony van der Wijst op voorsprong. In de tweede helft was de thuisploeg beter en kwam het door een loepzuivere hattrick van Johan van Lierop op een ruime 4-0 voorsprong waarna Wes Kraus de Bakelse eer redde.

Bruheze – SV Brandevoort 2-2.
In een open en aantrekkelijke wedstrijd hebben Bruheze en SV Brandevoort de punten gedeeld: 2-2. De bezoekers kwamen via een mooi schot van Bart Verstijnen na een kwartier op voorsprong. Topscorer Robin Kemper trok de stand op het half uur weer gelijk. In de tweede helft scoorde Kenvis Gomez voor Bruheze en was Verstijnen wederom trefzeker voor Brandevoort. Beide ploegen ging daarna op zoek naar de overwinning en kregen kansen maar gescoord werd er niet meer.

Stiphout Vooruit – RKGSV 1-0.
De thuisploeg had vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en dit resulteerde in de openingstreffer van Kyle Koenraadt na iets meer dan een kwartier spelen. Daarna grossierde de ploeg van Richard Steijlen in het missen van kansen waardoor de bezoekers uit Gerwen in de slotfase twee mogelijkheden kregen op de gelijkmaker maar deze viel niet.

Mifano – Mariahout 3-0.
In de vijfde minuut schoot Bas van Sinten een strafschop tegen de touwen en amper tien minuten later stond Mifano al met 2-0 dankzij een treffer van Thijs van der Schoot. Mariahout kreeg in het restant van de eerste helft enkele mogelijkheden om te scoren maar het vizier stond niet op scherp. In de tweede helft was het Mariahout dat het initiatief had maar nauwelijks gevaarlijk kon worden. Met nog tien minuten op de klok bepaalde Paul Donkers de eindstand op 3-0.