Archiefbeeld: Elsendorp trainer Marcel Verberkt
Volledig scherm
Archiefbeeld: Elsendorp trainer Marcel Verberkt © FotoMeulenhof

Elsendorp kent droomstart; Fiducia gestaakt door waterballet

VIJFDE KLASSE EElsendorp won alweer en staat daardoor na drie wedstrijden op negen punten. Een droomstart voor de ploeg van trainer Marcel Verberkt. Fiducia werd gestaakt en trainer René van Schijndel was daar blij mee.

Boerdonk – Ollandia 0-1.

Een rommelige wedstrijd in Boerdonk vandaag. De ploeg van trainer Bas van Engelen speelde niet naar wens. “Het was niet best vandaag. Van beide kanten niet.” Toch wist Ollandia de drie punten veilig te stellen door een goal van Steven van Dijke. Vijf minuten eerder werd een doelpunt van Ollandia afgekeurd wegens hands. Boerdonk kwam nog tot scoren, maar ook die goal werd afgekeurd. Ditmaal wegens buitenspel. Eindstand: 0-1.

Nieuw Woensel – Odiliapeel 4-1.

“In de regen spelen is nooit prettig, maar we hebben hem over de streep getrokken”, laat de leiding van Nieuw Woensel weten. In de eerste helft opende Jesse Kawarmala de score. Tim Nelemans scoorde het tweede en derde doelpunt van de wedstrijd, waardoor het Woenselse elftal comfortabel op voorsprong stond. Odilipeel kwam na rust ook tot scoren, maar het doelpunt van Jordi van Kesteren gooide de wedstrijd in het slot. De wedstrijd is geëindigd in 4-1.

FC De Rakt – Elsendorp 0-2.

Een makkelijke uitwedstrijd voor de ploeg uit Elsendorp. Trainer Marcel Verberkt kijkt met trots naar de prestatie van zijn mannen. Na zes minuten was het Leandro Ribeiro die de score opende. De rest van de eerste helft drong Elsendorp enorm aan, maar kwam het niet tot scoren. Twintig minuten na rust kwam dan toch de tweede goal. Uit een corner schoot Bruno Ribeiro hem hard binnen. Elsendorp creeërde nog wat kansen, maar de stand bleef onveranderd. “We hebben De Rakt echt kansloos gelaten vandaag”, aldus Marcel Verberkt. Er werd gewonnen met 0-2.

Irene – Fiducia gestaakt door de weersomstandigheden bij een stand van 1-0.

“Dit was geen voetbal meer, maar een waterballet.” René van Schijndel heeft de wedstrijd tegen Irene door het weer niet uit kunnen spelen. Fiducia kwam in de eerste helft op 1-0 achter, maar wist zelf niets in te brengen. Van Schijndel noemde het spel van zijn ploeg slordig. “Het was niet goed vandaag. Ik ben blij dat het de wedstrijd is gestaakt, al zal de thuisploeg daar anders over denken.”

WHV – Nederwetten 6-0.

Een pijnlijke nederlaag voor de ploeg uit Nederwetten. In de eerste helft wist de ploeg van Henri Maas nog lang in het spel te blijven. Na een halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong. Het zag er tot dan niet heel slecht uit, maar na rust raakte Nederwetten van de regen in drup. Door fouten van de doelman kwam Maas’ ploeg snel na rust twee doelpunten tegen. Daarna was de koek écht op. “Mijn jongens waren mentaal niet in staat om zich daar onderuit te voetballen.” De jongens van Henri Maas verloren met 6-0.