Emiel van Engelen is sinds 18 mei 2018 gecertificeerd scheidsrechter. Heeft geen armen maar is ontzettend lenig met zijn benen. Geeft gele kaarten via de grensrechters, schud handen met zijn voeten en geeft met zijn benen zelfs buitenspel aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Emiel van Engelen is sinds 18 mei 2018 gecertificeerd scheidsrechter. Heeft geen armen maar is ontzettend lenig met zijn benen. Geeft gele kaarten via de grensrechters, schud handen met zijn voeten en geeft met zijn benen zelfs buitenspel aan. © Pix4Profs/Jan Stads

Emiel (26) uit Tilburg heeft geen armen, maar is wel scheidsrechter: 'Hele wedstrijd een fluit in mijn mond’

Emiel van Engelen uit Tilburg is geboren zonder armen. Toch kan hij moeiteloos meekomen in de maatschappij. Ook als scheidsrechter.

De 26-jarige Emiel van Engelen doet alles met zijn benen en voeten. Zijn huissleutel bewaart hij altijd tussen zijn tenen. Dergelijke alternatieven bedacht hij al vroeg. Zo at hij als kleuter een bakje chips leeg met zijn tenen. ,,Mijn ouders zetten gewoon een bakje voor mijn neus neer. Als kind wil je zo snel mogelijk dat bakje leeg eten, je verzint dus wel wat.”