Volledig scherm
Het eerste elftal van SV Valkenswaard viert op 16 juni de promotie naar de tweede klasse na winst in de finale van de nacompetitie tegen PSV AV. © © Orange Pictures / Erwin Goossens

Ervaren selectiespelers SV Valkenswaard uit onvrede naar vierde team

Het vierde elftal van SV Valkenswaard is dit seizoen de gedoodverfde titelkandidaat in de reserve vijfde klasse. De ploeg bestaat uit voormalig selectiespelers, van wie er meerdere uit onvrede over het gevoerde clubbeleid deze zomer zijn afgedaald. 

Het betreft onder anderen Sander Donkers (31), vorig seizoen nog aanvoerder van SV Valkenswaard 1, Ron Bakermans (29), Ramon van Hooff (29) en Rob Vlassak (29). Zij speelden jarenlang in het eerste elftal en promoveerden op 16 juni met het vaandelteam van SV Valkenswaard naar de tweede klasse, nadat in het slotstuk van de nacompetitie PSV AV was bedwongen. Ook Marc Janssen (34) en Francois Stokmans (29) en nog enkele spelers van het tweede elftal hebben de selectie verruild voor het vierde team.

Op het moment dat SV Valkenswaard promotie afdwong, was al bekend dat er acht nieuwe spelers zouden komen, onder wie de op het oude nest terugkerende Thom van de Donk van RKSV Nuenen. 

‘We gaan helaas in een lager team spelen. Voornaamste reden is dat onze visie niet in lijn ligt met de huidige visie van het bestuur en de staf van SV Valkenswaard’, schrijven de spelers van het vierde in een gezamenlijke verklaring. ‘Na verschillende gesprekken met het bestuur en de staf zijn we tot bovenstaande conclusie  gekomen. Uiteraard hebben we het beste met de club voor, dus hopen we op een succesvol seizoen van de selectie.’

SV Valkenswaard 4 opende op zondag 1 september het seizoen met een 12-0 overwinning tegen RPC 8 in de poulefase van de districtsbeker.  Op zondag 8 september wacht een uitwedstrijd in het bekertoernooi tegen FC Eindhoven AV 3.