Volledig scherm
© Bert Jansen/DCI Media

FC Eindhoven breekt door Bestse muur, Rhode boekt ruime overwinning

Eerste Klasse CFC Eindhoven had flinke moeite om door de opgetrokken muur van Best Vooruit heen te voetballen. Uiteindelijk lukte dit en boekte de ploeg een 2-0 overwinning. Rhode had geen kind aan 't Zand: 5-1. 

FC Eindhoven/av. – Best Vooruit 2-0.
FC Eindhoven is momenteel de ploeg in vorm. De formatie van coach Peter Coumans klopte laagvlieger Best Vooruit met een regelmatige 2-0 zege zonder zelf tot grote hoogte te stijgen. De thuisploeg had aanvankelijk grote moeite om het sterk gegroepeerde Best Vooruit kapot te spelen. De bezoekers stonden goed hun mannetje. Voor rust waren de goede mogelijkheden voor beide partijen op een hand te tellen. Ook nadat Nassim Markgraaf tien minuten na rust vanuit een scrimmage van dichtbij de score opende 1-0, bleef het voor de Eindhovenaren lastig om de Bestse muur te slechten. Het duel leek op een magere 1-0 score uit te draaien. Invaller Appie Azmani besliste in blessuretijd anders en schoot de verdiende 2-0 van afstand binnen.    

Brabantia - Unitas’30 2-3.
Brabantia heeft duur en onnodig puntverlies geleden in het thuisduel met middenmoter Unitas’30. Halverwege de wedstrijd stonden de Strijpenaren al met 2-0 voor door doelpunten van Moreno Koenders. In de 25ste minuut scoorde Koenders met een bekeken schot en vlak voor rust, nadat Ryley de Jong binnen de zestien was neergelegd, knalde de spits een penalty binnen, 2-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht, zeker omdat de thuisploeg na rust grote kansen op 3-0 kreeg. De keeper van Unitas’30 hield echter dat kleine beetje hoop dat er nog was in leven met goed keeperswerk. Een kwartier voor tijd viel uit het niets de aansluitingstreffer en nog geen twee minuten stond het zelfs gelijk, 2-2. Uiteindelijk gaf Brabantia het in de slotfase helemaal weg: 2-3. De ploeg van trainer Ernie Brandts kreeg nog een goede kans op 3-3, maar opnieuw hield de goalie van Unitas’30 knap tegen.

Rhode - ‘t Zand 5-1.
Daags na de breuk met trainer John Meijs heeft Rhode de derde zege van het seizoen geboekt. Na elf wedstrijden op rij zonder overwinning pakte de hekkensluiter de volle mep tegen ‘t Zand. Bij rust stond de ploeg uit Sint-Oedenrode met 2-1 voor. Rolf van den Bogaart had de score geopend, maar in de 21ste minuut kwamen de bezoekers langszij, 1-1. Vlak voor de pauze, na 43 minuten spelen, zorgde Simon van de Wetering voor een nieuwe voorsprong. Een kwartier voor tijd maakte Geert Oerlemans er 3-1 van, in de 85ste minuut tekende Van de Wetering met zijn tweede van de middag voor 4-1 en het slotakkoord was een door Mark van der Zanden benutte strafschop: 5-1.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.