Volledig scherm
Maran van Erp van FC Eindhoven. © -

FC Eindhoven klopt Buitenveldert in topklasse vrouwen

VROUWENVOETBALVROUWENVOETBAL - FC Eindhoven wint met 2-1 van Buitenveldert. Someren/NWC kan een 2-0 voorsprong niet vasthouden en verliest in Maarssen. In de eerste klasse wint Nuenen makkelijk.

Topklasse: FC Eindhoven - Buitenveldert 2-1.
De voetbalsters van FC Eindhoven wonnen zaterdag met 2-1 van Buitenveldert. Maran van Erp (27), oud-speelster van PSV, is een routinier in het jonge elftal van de topklasser. ,,We hebben geen doelstelling uitgesproken. We hebben de top vier van vorig seizoen al gehad en krijgen nu wat teams die waarschijnlijk wat minder sterk zijn. Al maakte Buitenveldert het ons nog wel even lastig. Chantal Bax en Sem van Doorn scoorden voor ons, zij deden nog wat terug. We zijn tot het einde blijven strijden. Of het laf is dat we geen doel hebben? We weten voor onszelf wel van welke tegenstanders we kunnen winnen. Dan zien we wel waar we eindigen. We versloegen een paar weken geleden Saestum met 2-1. Die hadden anderhalf jaar niet verloren. Dat was een knappe prestatie van ons”, aldus de linkshalf uit Veldhoven. ,,Ik denk dat veel mensen niet verwacht hadden dat we het zo goed zouden doen. We hebben vorig seizoen nog maar net de nacompetitie ontlopen. Met de nieuwe trainster Sandra Swinkels gaat het hopelijk beter. Daar heeft iedereen veel vertrouwen in.” 

Volledig scherm
ST Someren/NWC-spits Lotte van Mourik scoorde haar achtste treffer van dit prille seizoen. © sv Someren

Hoofdklasse: Maarssen VR1 - ST Someren/NWC VR1 3-2.
De vrouwen van Someren gingen uit bij Maarssen na een goede start met 3-2 onderuit. Na ongeveer twintig minuten kwam het team van Ivo Veltrop op voorsprong via Lotte van Mourik. Niet lang daarna verdubbelde Kim Bankers de score. Er leek voor Someren na de eerste helft weinig aan de hand bij een 0-2 voorsprong maar in de tweede helft ging het helemaal mis. Het geloof leek helemaal weg te ebben bij de Somerense dames en Maarssen maakte daar gretig gebruik van. Dat resulteerde in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg. 

Eerste klasse: Nuenen –Eldenia 4-0.
De koploper van sportpark Oude Landen kende geen enkel probleem met de hekkensluiter. De 4-0 was slechts een magere afspiegeling van de uiteindelijke score. De Nuenense doelpunten kwamen op naam van Anabel van Berkel (2), Bodil van Esch en de debuterende Romy Groenen.

SC ’t Zand – Nijnsel 4-2.
De geelblauwen zakken steeds verder weg op de ranglijst. Na de verdiende nederlaag bij ’t Zand blijft de formatie van coach Marijke Verheijen op vier punten staan uit zes duels. Inmiddels is de ploeg uit Nijnsel gezakt naar de tiende plek. Ellen van Hulst en Lot Jochums scoorden voor Nijnsel.

  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.