Volledig scherm
© fotomeulenhof/Bert Jansen

FC Eindhoven-speler krijgt rood voor afpakken vlag grensrechter, Best Vooruit pakt eerste overwinning

Eerste Klasse CFC Eindhoven heeft thuis met 0-2 verloren van NEC. Van beide ploegen kreeg een speler rood na een opstootje. Bij FC Eindhoven was dat Nick van den Berk, hij pakte de vlag van de grensrechter af. Best Vooruit heeft eindelijk de eerste overwinning te pakken. Thuis werd met 2-0 van Unitas'30 gewonnen. 

Best Vooruit – Unitas’30 2-0.
Best Vooruit heeft er lang op moeten wachten, maar de eerste zege is eindelijk een feit. Halverwege oktober werd tegen NEC het eerste punt gepakt (2-2). Zondag werd het op het eigen sportpark De Leemkuilen 2-0 tegen Unitas’30. In de tiende minuut opende Kianu Verlinden, die ditmaal in plaats van achterin in de spits stond, de score namens de Bestenaren, 1-0. Vijf minuten na rust zette Robin Buiks met een benutte penalty de eindstand op het scorebord: 2-0. ,,We zijn vandaag totaal niet in de problemen gekomen”, aldus de 33-jarige Buiks, een van de drie spelers ouder dan 23 jaar bij Best Vooruit. ,,We hebben een super jong team en daarom is het wisselvallig.” Ondanks de zege staat Best Vooruit nog altijd laatste, met vier punten uit zeven duels. ,,Ik hoop dat dit het begin is van veel meer. Als we blijven spelen zoals vandaag dan horen we niet op die laatste plek te staan.”

FC Eindhoven – NEC 0-2.
FC Eindhoven wacht al een kleine maand op een nieuwe driepunter. Tegen NEC ging het na de pauze mis. Na een gelijkopgaande eerste helft, met kansen over en weer, stond het nog 0-0. Op het uur viel de 0-1 en niet veel later werden twee rode kaarten uitgedeeld na een opstootje. Eén speler van NEC kreeg rood vanwege een duw in een Eindhovens gezicht. Nick van den Berk van FC Eindhoven kreeg rood vanwege het afpakken van de vlag van de grensrechter die aan de basis stond van het opstootje. Met twintig man op het veld kreeg Ferd Pasaribu een enorme kans op 1-1, maar hij miste en daarna liep NEC uit naar 0-2.

Brabantia – Nemelaer 2-0.
Brabantia won in september op de eerste speeldag bij NEC (0-5), maar moest daarna lang wachten op de tweede driepunter. Zondag werd de tweede zege geboekt tegen Nemelaer. Na een kwartier spelen brak Joshua Tan de ban namens de Eindhovenaren. Moreno Koenders scoorde in de zeventigste minuut de 2-0.

Rhode – HVCH 0-0.
Rhode kwam nog goed weg tegen HVCH. In de slotminuten voorkwam de lat van de ploeg uit Sint-Oedenrode de 0-1 voor de gasten en redde daarmee een punt: 0-0.