Volledig scherm
Sandra Swinkels trainster EVV Eindhoven © Fotopersburo van de Meulenhof bv

FC Eindhoven stunt bij landskampioen, SV Someren/NWC wint in Venray

Topklasse: Saestum - FC Eindhoven 1-2.

Met een 1-2 zege bij de titelverdediger in het amateurvoetbal Saestum lieten de vrouwen van FC Eindhoven zien waartoe ze in staat zijn. In de Zeisterse bossen stond de ploeg van coach Sandra Swinkels bij de achtvoudige landskampioen tijdens de rust nog op een 1-0 achterstand. Na de pauze was FC Eindhoven heer en meester. Dat drukte Maran van Erp met een afstandschot na vijf minuten al uit, 0-1. Via Juul Santema werd het zelfs 1-2. In de slotfase stopte FC Eindhoven-doelvrouwe Melissa Winthagen nog een strafschop.

Hoofdklasse: SV Someren/NWC – SV Venray 4-0.

De vrouwen van SV Someren/NWC hebben de thuiswedstrijd tegen Venray op overtuigende wijze met 4-0 weten te winnen. Op sportpark De Potacker begon de ploeg van Ivo Veltrop uitstekend aan de wedstrijd en in de 9eminuut werd de score geopend door Shauny Regli die een hoekschop ineens op de slof nam: 1-0. Daarna namen de bezoekers het initiatief maar de organisatie bij de fusieclub stond uitstekend. Met name de hardwerkende aanvoerdster Yvonne Swinkels ging voorop in de strijd. De kansen waren schaars in de eerste helft en Someren/NWC wist met een voorsprong de rust te behalen. In de tweede helft veranderde het spelbeeld in eerste instantie niet maar Venray kreeg amper mogelijkheden. Met nog ruim twintig minuten op de klok werd Lotte van Mourik diepgestuurd en de spits bleef koelbloedig en scoorde beheerst: 2-0. Het geloof bij de bezoekers ebde weg en tien minuten voor het laatste fluitsignaal was het wederom Van Mourik die trefzeker was: 3-0. In de slotminuut bepaalde Shauny Regli de eindstand op 4-0 door alert te reageren en een rebound tegen de touwen te schieten. Trainer Ivo Veltrop was tevreden “We speelden uitstekend vanuit de organisatie. De inzet was uitstekend en de kansen die we kregen wisten we te benutten.”

Eerste klasse: NSVV Kunde – Nuenen 0-3.

Met een gemakkelijke 0-3 zege liet Nuenen er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Vorig seizoen was Nuenen nog hoofdklasser en Kunde tweedeklasser. Dat was op het veld duidelijk te zien. Na een half uur stonden de bezoekers al op een 0-3 voorsprong. Fem van Empel, Evie Vromans en Dina Elkordi tekenden voor de Nuenense treffers.

Eerste klasse: Nijnsel – Bavel 1-1.

De vrouwen van Nijnsel kwamen tegen het tweede team van Bavel niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het Nijnselse doelpunt kwam op naam van Vera van den Hanenberg.