Volledig scherm
Nathalie van den Heuvel © BSR/Soccrates

FC Eindhoven Vrouwen haalt nationale topper binnen

AMATEURVOETBALEen plaats dit seizoen in de subtop van de hoogste amateurklasse is voor de vrouwen van FC Eindhoven niet genoeg. De enige ploeg uit de regio die in de topklasse uitkomt, roerde zich de afgelopen weken danig op de transfermarkt.

Met de 21-jarige Nathalie van den Heuvel haalde FCE een nationale topper binnen. De speelster komt van SC Heerenveen waar ze vier jaar in de eredivisie speelde. Daarnaast was Van den Heuvel een vaste waarde bij de nationale jeugdelftallen en kwam ze voor Oranje uit op het WK U20. Ze wil op een lager niveau verder gaan.

De formatie van coach Sandra Swinkels strikte nog acht andere speelsters. Glenda van Lieshout en Myrthe van der Laar maakten de overstap van de gestopte vrouwentak van Achilles ’29 naar de Velddoornweg. Komend seizoen spelen ook Lieke Wijnants en Marieke Janssen (SV Venray), Robin van Dael (Fortuna’54), Bo Paulissen (KRC Genk), Mara Kanters (Gemert) en Rosa van Wershoven (Rhode) voor de blauwwitten.

Afscheid

FC Eindhoven neemt afscheid van Maran van Erp, Jette van Vlerken en Colette van Aalst. Het trio geeft de voorkeur aan een maatschappelijke carrière, Jiska Theunissen vertrekt naar Prinses Irene (studie). Sitha Caessens gaat op een lager niveau voetballen en Nikki Blomme gaat verhuizen.