Volledig scherm
Ollandia - Hulsel. © Orange Pictures

Fiducia en Nederwetten korfballen; Ollandia laat tegenstander zes keer vissen

VIJFDE KLASSE EOllandia haalde flink uit op bezoek bij Odiliapeel en liet maar liefst zes keer het net bollen. Fiducia en Nederwetten zorgden voor een ware korfbaluitslag op het scorebord.

Fiducia – Nederwetten 3-5.
Een heus doelpuntenfestijn in De Rips. Na 20 minuten spelen stonden de bezoekers uit Nederwetten al op drie doelpunten verschil door twee doelpuntenmakers. Ben van de Bruggen scoorde eenmaal, Toon van Rooij legde de bal twee keer in het netje. Vlak voor rust speelde Toon van Rooij twee spelers uit, en wist voor de derde keer het doel te vinden. Fiducia keek bij rust al tegen een 0-4 achterstand aan.Een kwartier na rust deed Fiducia wat terug. Pieter Ploegemakers schoot de bal in de verre hoek. Vervolgens scoorde Marijn Verheggen het tweede doelpunt voor de ploeg uit De Rips en maakt de 3-4, waardoor er weer spanning in de wedstrijd komt. Niet veel later scoorde Toon van Rooij zijn vierde van de wedstrijd. Nederwetten ging met drie punten naar huis. Eindstand: 3-5.

FC Uden – MVC 3-2.
MVC heeft de eerste wedstrijd niet weten te winnen van Uden. Na in de tweede minuut op voorsprong te komen door een doelpunt van Rik Verbakel, kwam Uden bij hun eerste aanval meteen op gelijke hoogte. Het niveau werd er niet beter op, en ook in de tweede helft was een hele tijd niets te beleven.Een kwartier voor tijd scoorde Uden de 2-1, maar Ferdy Baltussen scoorde een aantal minuten later de gelijkmaker vanuit een scrimmage. Het mocht echter niet baten, want de ploeg uit de Mortel kreeg in de laatste minuten nog een goal tegen. De wedstrijd eindigde in 3-2 voor de thuisploeg.

VCO – Elsendorp 1-3.
Elsendorp neemt drie punten mee naar huis vanuit het Brabantse Zeeland. Leandro Ribeiro kwam twee keer tot scoren. Luc Sommers wist ook één keer tot scoren te komen. VCO kwam ook tot scoren door een fout van Elsendorp, maar dat was niet voldoende. Elsendorp won de uitwedstrijd met 1-3.

WHV – Nieuw Woensel 2-4.
Nieuw Woensel heeft zich knap teruggevochten in de wedstrijd tegen WHV. WHV kwam een op 2-0 voorsprong, maar Tim Nelemans wist met een penalty aansluiting te vinden, waardoor er bij 2-1 thee gedronken kon worden.Na rust wist de Eindhovense ploeg de wedstrijd te kantelen en scoorden drie keer in de tweede helft. Doelpuntenmakers Jesse Kawarma, Jens van Mil en Dennis Wagemans zagen WHV nog wel een doelpunt maken, maar dat was geen reden tot paniek. Nieuw Woensel gaat naar huis met een 2-4 overwinning op zak.

Odiliapeel – Ollandia 1-6.
Ollandia heeft goede zaken gedaan in de eerste wedstrijd van het seizoen. Over de hele wedstrijd hebben ze laten zien dat zij vandaag de betere ploeg waren. Goals waren er genoeg. Remco Voets opende de score al vroeg in de wedstrijd. Tien minuten later scoorde Robert Erven de tweede goal, en Gerben Voets maakte vervolgens de 3-0.Na rust kwam Ollandia nog driemaal tot scoren. Deze keer waren het Robert Erven en Steven van Dijken die het net wisten te vinden. Van Dijken scoorde zelfs tweemaal. Odiliapeel deed in de slotfase nog wat terug, maar dat was niet voldoende om het spannend te maken. Ollandia wint met grote cijfers. Eindstand: 1-6.