Volledig scherm
Nick Tielemans van UNA en Jay van Boxtel of JVC Cuijk © Orange Pictures

Focus UNA nu op nacompetitie, titel lijkt utopie na remise

derde divisieHet teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen JVC Cuijk werd bij UNA gevoeld als een duur verlies. De ploeg van coach Jeroen van Bezouwen had vooraf met drie punten achterstand op koploper Jong Volendam nog uitzicht op de titel. Dat lijkt nu een utopie. Zeker omdat naaste achtervolger TEC (4-2 winst op Blauw Geel’38) de Zeelsternaren nu ook al is gepasseerd.

UNA had de remise volledig aan zichzelf te wijten. Voor rust speelden de geelzwarten een puike partij waarbij de 1-0 voorsprong er een uit het boekje was. Een aanval over Teun Sebregts en Brian Boogers kwam bij Nick Tielemans terecht die vervolgens Jelle Schijvenaars de bal voor het inkoppen gaf, 1-0.

Na de pauze kwam JVC Cuijk onverwachts op gelijke hoogte. Hiervoor hadden de Oost-Brabanders een strafschop nodig. De warrig fluitende arbiter Huzinga uit Teteringen gaf aanvankelijk na een overtreding van Lex van Dijk een vrije trap. Op advies van zijn assistent aan de zijlijn werd de overtreding gepromoveerd tot een strafschop. Furkan Alakmak schoot onberispelijk de 1-1 binnen.

Daarna ging het in rap tempo op en neer. Beide ploegen kregen nog mogelijkheden. De beste was voor UNA. JVC-verdediger Stan Broerland schoot de bal via de onderkant van de lat uit zijn eigen doel.

UNA: Derix; Sebregts (76. Paridaans), Anpong (88. Jagt), Van Dijk, Scheerlinck; Boulghalgh, N. van Boekel (71. R. van Boekel), Boogers; Tielemans, Schijvenaars, Van de Gevel.