Volledig scherm
© FotoMeulenhof

Fouten- en doelpuntenfestijn bij Helmondia- Nooit Gedacht, RKPVV wint van Handel

Derde klasse D zuid 2RKPVV wint op eigen veld gemakkelijk met 3-1 van Handel. Helmondia heeft met 4-3 gewonnen van Nooit gedacht. “Een knotsgekke uitslag die kwam door een wedstrijd vol met fouten”, aldus Helmondia-coach Juan Bonilla. 

RKPVV - Handel 3-1.
Al na vier minuten was het raak voor de thuisploeg. Johan van Lierop scoorde na een mooie solo. Er waren kansen genoeg voor beide ploegen en in de 26ste minuut kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na een rebound die benut werd door Gijs Bexkens. Toen ging het snel. In de 28ste minuut wist Van Lierop te profiteren van een fout van de verdediging en een minuut later scoorde hij met een prachtige lob de 3-1. Na rust waren er kansen genoeg voor beide ploegen maar het bleef bij 3-1.

Helmondia – Nooit Gedacht 4-3.
,,Een knotsgekke uitslag die kwam door een wedstrijd vol met fouten”, zei Helmondia-coach Juan Bonilla na afloop. De score werd dan ook al vroeg geopend door Nooit Gedacht. In de tiende minuut werd het 0-1. Helmondia draaide daarna nog voor rust de achterstand om in een voorsprong. Amos Letwory en Illias Esserkati scoorden: 2-1. Na de rust scoorde Nooit Gedacht twee keer achter elkaar, waardoor de Helmondianen weer tegen een achterstand aankeken: 2-3. Letwory trok met zijn tweede doelpunt de stand weer gelijk: 3-3. In de slotfase won de thuisploeg alsnog door een wonderschone vrije trap van Revelino Kawarmala: 4-3. ,,Het was een moeizame en wat gelukkige overwinning. Ik ben trots op de veerkracht die de jongens hebben getoond, door tot twee keer toe terug te komen van een achterstand”, aldus Bonilla.

Nijnsel – BMC 2-0.
Nijnsel boekte een verdiende overwinning op eigen veld. Al leek het na een kwartier op achterstand te komen. BMC kreeg een penalty, maar Nijnsel-doelman Youri Dortmans liet van zich horen en keerde de strafschop. Daarna nam Nijnsel het heft in handen. Na dertig minuten ging Stefan Hulsen achter een vrije strap staan. Zijn inzet verdween achter de doelman in de doelmond: 1-0. In de tweede helft was Nijnsel opnieuw beter. Na 72 minuten werd de voorsprong verdubbeld. Rob Witlox tekende voor de 2-0. In de slotfase miste Nijnsel nog drie grote kansen en kwam de zege niet meer in gevaar.