De prijswinnaars van het ED Amateurvoetbalgala in 2019.
Volledig scherm
De prijswinnaars van het ED Amateurvoetbalgala in 2019. © Foto Meulenhof

Geen ED-amateurvoetbalgala dit jaar

Geheel in de lijn van de verwachtingen is het 16de ED-amateurvoetbalgala na aanvullende maatregelen van het kabinet voor de bestrijding van het coronavirus ook van de baan.

Een definitieve datum voor dit seizoen was gezien de langdurige onzekerheid over het competitieverloop nog niet vastgesteld en die komt er nu ook niet.

Oorsprong

Het ED-amateurvoetbalgala kende zijn oorsprong in 2005 toen op initiatief van de Eindhovense showmaster Bart Roggen en de amateurvoetbalredactie van het ED de beste speler (Steven Barten; Geldrop) en de beste trainer (Bram Louwers; RKVVO) werden gekozen rondom de jaarlijkse wedstrijd tussen oud-PSV en de regiotrainers.

Het eerste jaar was de kantine op sportcomplex De Herdgang de locatie. Het jaar daarop verhuisde het AVG naar Eetcafé De Verlenging in het Philips Stadion. De traditionele wedstrijd tussen de regiotrainers en Oud-PSV bestaat inmiddels niet meer.

In het zonnetje

Op het ED-amateurvoetbalgala worden na afloop van het reguliere voetbalseizoen de beste speler, trainer en ploeg van de regio’s Eindhoven en Helmond in het zonnetje gezet, Sinds twee jaar wordt ook de voetbalster van het jaar geëerd. De Coen Dillen Stichting feliciteert jaarlijks de topschutters van het seizoen met een gouden schoen. PSV-coryfeeën reiken de prijzen uit. Het afgelopen jaar was Willy van der Kuijlen gastheer.