Gideon Pieschel (rechts) was de grote man bij Geldrop
Volledig scherm
Gideon Pieschel (rechts) was de grote man bij Geldrop © Foto van de Meulenhof/Kees Martens

Geldrop dankt Pieschel, ZSV boekt derde overwinning

EERSTE KLASSE DGideon Pieschel was de grote man bij Geldrop, de aanvaller scoorde in het treffen met Venray driemaal. ZSV boekte de derde overwinning.

Geldrop - Venray 4-2. 
Gideon Pieschel maakte drie van de vier goals van het nog ongeslagen Geldrop. Hij opende in de tiende minuut de score door een slippertje in de defensie van het nog puntloze Venray af te straffen, 1-0. Uit een voorzet van de opgestoomde linksback Tijn van Vlerken kopte Lars de Haas zes minuten de 2-0 binnen. Niek Versteegen maakte in de 36ste minuut met een boogbal de 2-1, maar een minuut later was de oude marge hersteld. Na een overtreding op De Haas ging de bal op de stip en Pieschel verzilverde de penalty, 3-1. In de 77ste minuut maakte Pieschel na een fraaie steekpass van de ingevallen Damian Samuels de 4-1. Bram Vievermans verzorgde in de 82ste minuut het slotakkoord met de 4-2. ,,Een mooie zege, al was ons spel een beetje slordig”, concludeerde Geldrop-coach Pierre van den Eeden. ,,Vooraf maakte ik me een beetje ongerust, want Venray heeft geen slechte ploeg.”

Wilhelmina’08 - Heeze 2-1.
Heeze begon sterk, creëerde wat kansjes, maar een snelle uitbraak van Wilhelmina’08 na een corner voor Heeze resulteerde in 1-0. De thuisploeg kreeg voor rust maar drie kansen, maar benutte daar twee van, waardoor het halverwege de wedstrijd 2-0 stond. ,,Dan weet je dat het lastig zal worden”, sprak Jorg van Galen, die na een uur spelen voor de 2-1 zorgde en daarna met Heeze op zoek ging naar een gelijkmaker. ,,Maar de bal wilde er niet in. Het zat niet mee. Ik denk dat we vandaag zeker een punt hadden verdiend. En over de hele wedstrijd gezien had er zelfs een zege ingezeten.” Na vier duels staat Heeze op vier punten.

Venlosche Boys - Deurne gestaakt bij 0-0.
De wedstrijd van Venlosche Boys tegen Deurne werd na ongeveer een half uur spelen gestaakt. De scheidsrechter kon niet verder door een blessure.

ZSV - SSS’18 3-1.
Na vier speelronden is de derde seizoenszege van ZSV al een feit. Thijs Meulendijks leidde de overwinning in door al na drie minuten spelen voor 1-0 te tekenen. De 2-0 hing voor de pauze in de lucht, maar de lat en later de paal voorkwamen erger voor SSS’18. Na de thee was het opnieuw binnen drie minuten raak. Niek van de Berg tekende na een combinatie met Thijs Meulendijks voor 2-0. Na een uur moest Dirk Verlijsdonk naar de kant bij ZSV. De verdediger leek zijn neus te hebben gebroken bij een verdedigende kopbal. SSS’18 knokte zich in de slotfase terug en tekende na eerder een al op de paal voor de 2-1. In blessuretijd maakte Maarten Kuunders aan alle onzekerheid een eind met de 3-1.