Volledig scherm
Archiefbeeld: Venray - Geldrop © Foto van de Meulenhof/Kees Martens

Geldrop ‘een paar klasses beter’ in de tweede helft; Deurne pakt volle winst in laatste minuut

EERSTE KLASSE DGeldrop speelde geen goede eerste helft, maar scoorde wel. In de tweede helft liep de ploeg van trainer Pierre van den Eeden pas echt weg. Deurne leek lang met een punt genoegen te moeten nemen, totdat Thijs Matheij in de laatste minuut toesloeg.

Veritas – ZSV 2-2.
ZSV is bij Veritas voor het eerst dit seizoen blijven steken op een gelijkspel: 2-2. De gasten hadden voor rust de overhand en kwamen al na zes minuten spelen op 0-1. Na een corner gaf Mathieu van de Mortel het laatste tikje voor ZSV. Nog geen minuut later stond de ruststand op het scorebord, 1-1. ZSV kreeg meteen na de thee een grote kans, maar Ward Veldpaus verzuimde te scoren. In de 51ste minuut, kort nadat thuisploeg ook een enorme kans liet liggen, werd het alsnog 2-1 voor Veritas. In de 72ste minuut zorgde Thijs Meulendijks ervoor dat ZSV met een punt terug naar Zeilberg kon. Meulendijks stond na een pass van Maarten Kuunders oog in oog met de keeper en rondde beheerst af: 2-2.

Heeze – Wittenhorst 1-4.
De derde nederlaag op rij voor Heeze is een feit. Tegen Wittenhorst kon de ploeg van trainer Ronald Tielemans het niet bolwerken. Bij rust stond het al 0-3 voor de gasten uit Wittenhorst. Laat in de tweede helft deed Heeze iets terug via Jorg van Galen, die voor 1-3 tekende. Uiteindelijk werd het 1-4.

SSS’18 – Geldrop 0-5.
Geldrop speelde geen grootse eerste helft, gaf veel kansen weg, maar wist in tegenstelling tot SSS’18 wél te scoren. De gasten sloegen heel vroeg en heel laat in het eerste bedrijf toe. In de negende minuut tekende Nordin de Kort voor 0-1. Op slag van rust betekende een succesvol afstandsschot van Gideon Pieschel de 0-2. Tussendoor leek nummer laatst SSS’18 de 1-1 te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 54ste minuut sloeg Geldrop voor de derde keer toe, nu via Ron Jansen, 0-3. Nadat SSS’18 de lat raakte, zorgde diezelfde Jansen voor 0-4. Richard van Malten maakte daarna de 0-5. ,,In de tweede helft was het, in tegenstelling tot de eerste, wel goed en waren we een paar klasses beter”, aldus aanvoerder Joep van Vroenhoven. Geldrop, dat nog wat potentiële basiskrachten mist, staat nu op plek twee. ,,We proberen zo lang mogelijk bovenin mee te blijven doen en als de selectie straks weer compleet is, kunnen we kijken wat er mogelijk is.”

Deurne – De Ster 1-0.
Deurne stevende tegen De Ster op een gelijkspel af, maar diep in blessuretijd werd het toch de volle mep. Thijs Matheij nam de winnende treffer voor zijn rekening: 1-0. Deurne staat nu op plaats zeven, maar heeft nog een duel met Venlosche Boys uit te spelen. Vorige week werd die wedstrijd gestaakt door een blessure bij de scheidsrechter. Deurne staat na vier duels op zeven punten.