Volledig scherm
Archiefbeeld Geldrop © Foto van de Meulenhof/Kees Martens

Geldrop mist twaalf spelers maar wint makkelijk van Wittenhorst

Eerste klasse DGeldrop heeft Wittenhorst thuis met 5-2 verslagen. Heeze kwam tekort tegen Veritas: 1-2. Deurne en Susteren hielden het scorebord op de brilstand.

Heeze - Veritas 1-2. Heeze kreeg in een tijdsbestek van vijf minuten twee goals om de oren, thuis tegen Veritas. Kort nadat de bezoekers een strafschop verzilverden, werd de score verdubbeld, 0-2. In de tweede helft deed Heeze nog wel iets terug via Noud Doezé, maar verder dan een aansluitingstreffer kwam de thuisploeg niet: 1-2.

Geldrop - Wittenhorst 5-2. Ron Jansen en Stan Adriaans bezorgden Geldrop binnen het half uur een 2-0 voorsprong. Meteen na de pauze moest de thuisploeg, die maar liefst twaalf spelers miste, de aansluitingstreffer incasseren. Binnen vijf minuten was het verschil weer twee goals dankzij Stijn Lanen, 3-1. A-junior Stan van der Pol speelde goed en beloonde zijn optreden met de 4-1. Na de 4-2 en voordat Van der Pol een publiekswissel kreeg, bepaalde Ron Jansen met zijn tweede goal de eindstand op 5-2.

Deurne - Susteren 0-0.
In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het was echter Susteren dat voor het meeste gevaar zorgde, uit foutjes van Deurne. De keeper van de thuisploeg had een goede redding en ook de lat voorkwam de 0-1. Na de rust was Deurne duidelijk de bovenliggende partij, met veel dreiging en goed combinatiespel. Het leidde tot zes goede mogelijkheden, zo stond Parfait Luwawa oog in oog met de Susteren-goalie en werd een goede kopbal van Redwan El Idrissi maar net gepareerd. Diep in blessuretijd, in de 95ste minuut, kreeg Luuk Veeneman nog een open kans uit een corner, maar zijn inzet vloog naast: 0-0. ,,Vandaag hebben we laten zien dat we te laag op de ranglijst staan”, zei trainer Jurgen Elbers van Deurne na de wedstrijd. ,,We hebben prima gespeeld, maar we missen de kansen die voor drie punten moeten zorgen. Wanneer we zo blijven voetballen en kansen creëren, dan moeten de punten vanzelf komen.”