Volledig scherm
Archiefbeeld Nijnsel © Leo van Overbeek

Gelijkspelfestival in derde klasse D; alleen Nijnsel komt te kort voor een punt

Derde klasse D zuid 2In de derde klasse D hielden bijna alle ploegen elkaar op gelijke hoogte. Alleen Nijnsel verloor met 0-1 van Den Dungen. De rest van de ploegen verdeelden de punten eerlijk. 

Helmondia – SCG’19 1-1.
Helmondia deed zichzelf te kort door op eigen veld gelijk te spelen tegen SCG’19. De eerste helft gebeurde er vrij weinig op Sportpark De Braak. Er waren voor beiden partijen geen kansen en de ruststand was dan ook 0-0. Na de rust werd er wel gescoord. Pas in de 71e minuut kwam SCG’19 tegen de verhoudingen in op voorsprong: 0-1. ,,Daarna kregen we vier enorme kansen, maar scoren we niet”, analyseerde Helmondia-coach Juan Bonilla. In de absolute slotfase kreeg Helmondia alsnog het punt waar het recht op had. Kadir Budaklier scoorde uit een corner de 1-1. ,,We hebben onszelf vandaag echt te kort gedaan. Dit is een gemiste kans om wat dichter bij koploper RKPVV te komen, maar met een gelijkspel blijft de schade toch beperkt”, aldus Bonilla.

RKPVV – Nooit Gedacht 2-2.
De eerste helft speelde RKPVV niet goed tegen Nooit Gedacht. Toch kwamen de Helmonders één minuut voor de onderbreking op voorsprong. Johan van der Laak, Tony van der Wijst en Johan van Lierop combineerden knap door de verdediging van Nooit Gedacht. Van Lierop schoot de bal uiteindelijk in de bovenhoek: 1-0. Na de rust draaiden de bezoekers de wedstrijd volledig om. Van 1-0 werd snel 1-2 gemaakt. RKPVV had daarna tot de 87ste minuut nodig om de gelijkmaker te produceren. Een verdediger van Nooit Gedacht maakte hands in het strafschopgebied. De penalty die daarop volgde was een prooi voor Van Lierop. Hij maakte zijn tweede en bepaalde de eindstand op 2-2.

Handel – BMC 0-0.
Het bezoekende BMC zal tevreden zijn geweest met het punt dat werd gehaald bij Handel. De ploeg uit Berlicum verdedigde sterk. De eerste helft speelde Handel niet goed en kwam het niet verder dan een schot op de lat. Na de rust was de ploeg van trainer Tom Jacobs heer en meester op eigen veld. De kansen die de Handelnaren kregen werden echter niet afgemaakt. Het bleef 0-0.

Nijnsel – Den Dungen 0-1.
Bij Nijnsel speelde Jelle de Louw, na een langdurige blessure, weer een hele wedstrijd. Zijn terugkeer in de basis ging niet gepaard met drie punten. Het ontbrak de ploeg van trainer Tim Werts aan overtuiging. Na rust legde Den Dungen de basis voor de overwinning. In de 49ste minuut scoorde Tom Schuurmans de 0-1. Vlak voor tijd kreeg Rick van der Vleuten nog een kans op de gelijkmaker, maar het mocht niet baten. Het bleef 0-1.