Volledig scherm
PREMIUM
Gemert Fortuna Sittard Roel van Lankveld heeft net voor 10 getekend. Jaco Hoffmans links gaf de voorzet © Jurriaan Balke

Gemert droomt van stunt tegen Feyenoord: 'Je krijgt altijd wel een kans'

Gemert heeft een rijk verleden in de KNVB-beker. Vanavond volgt hét hoogtepunt: Feyenoord komt op bezoek.

De een hoopt dat vanavond Robin van Persie als aanvoerder de toss verricht met Gemert-collega Thijs van Pol. Een ander heeft liever dat Feyenoord met een C-elftal naar De Braak in Helmond komt voor het bekerduel met de hoofdklasser. Wat niet verandert: ,,Je krijgt altijd wel een kans." Het zijn de woorden van Anthony Geurts, tegenwoordig hoofd van de commissie technische zaken van de zwartwitten. Jaren terug bestreed de voormalig spits met zijn ploeg menig profclub in de KNVB-beker.

  1. Wat als NWC dit in de finale was overkomen?
    PREMIUM

    Wat als NWC dit in de finale was overkomen?

    ‘The winner takes it all; The loser has to fall; It's simple and it's plain; Why should I complain’. Een stukje uit het lied The winner takes it all van de Zweedse popgroep ABBA. ABBA speelde deze week een hoofdrol bij NWC. De Astense derdeklasser speelde dinsdag een meer dan verdienstelijk bekerduel tegen eersteklasser Wittenhorst. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord. Penalty's moesten voor de beslissing zorgen welke ploeg doorging naar de achtste finale van de districtsbeker. Om en om (het ABAB-systeem) werd er geschoten. NWC miste twee keer. Uitgeschakeld.