Volledig scherm
Gemert viert een doelpunt in de gewonnen bekerfinale van vorig seizoen tegen Wittenhorst. Deze werd op het terrein van SV Deurne gespeeld. © FotoMeulenhof

Gemert en Mierlo-Hout jagen op plek in kwartfinale beker, Sparta’25 afgelast

DISTRICTSBEKERHet is geen Champions League en de clubs krijgen ook geen extra rusttijd na een wedstrijd op donderdagavond. Zondag moeten Gemert en Mierlo-Hout gewoon weer aan de bak voor de competitie, maar donderdagavond staat er voor deze twee teams ook een belangrijke wedstrijd op het programma: de achtste finales van de districtsbeker. Het duel van Sparta’25 met Caesar is afgelast.

Gemert is de regerend bekerhouder nadat het vorig jaar in de finale Wittenhorst versloeg. De ploeg van Reinald Boeren speelt thuis tegen mede-hoofdklasser Groene Ster. Vorig seizoen troffen beide teams elkaar ook al in de beker, toen was de halve finale het decor. Gemert won toen met 2-1 door doelpunten van Bram Jacobs en Ruben Rodrigues. Dit seizoen speelden Gemert en Groene Ster al twee keer tegen elkaar. Gemert won beide ontmoetingen, met 3-0 en 1-0.  In de vorige ronde mazzelde Gemert nog, door pas via penalty's voorbij tweedeklasser Berghem Sport te gaan.

Mierlo-Hout

Mierlo-Hout speelt net als Gemert en Sparta'25 een thuiswedstrijd. De Helmondse tweedeklasser ontvangt op het eigen sportpark derdeklasser Langeberg uit Brunssum.  In de vorige ronde zette de ploeg van Raymond Koenraadt knap eersteklasser Prinses Irene aan de kant. Wint Mierlo-Hout ook donderdag, dan kan het zich in de kwartfinale opmaken voor een duel met de winnaar van de wedstrijd Meerssen/Minor.

Alle teams die zich uiteindelijk plaatsen voor de halve finales verzekeren zich van deelname aan de KNVB-Beker van het seizoen 2019/2020.

Achtste finales:

Gemert-Groene Ster aanvang 20.00 uur
SV Meerssen-RKSV Minor
Mierlo-Hout-sv Langeberg aanvang 20.00 uur
Nooit Gedacht-vv SCM
Sparta’25-Caesar aanvang ???
Helden-SVME 1-1 (SVME wns)
Wittenhorst-Avanti’31 (0-0, Wittenhorst wns)
Schijndel/De Wit-TOP

Kwartfinales (dinsdag 26 maart/zondag 31 maart):

SV Meerssen/RKSV Minor-Mierlo-Hout/sv Langeberg
Nooit Gedacht/vv SCM-Schijndel De Wit/TOP
Gemert/Groene Ster-Sparta’25/Caesar
Wittenhorst/Avanti’31-Helden/SVME

Halve Finales (dinsdag 22 april/zondag 28 april):

SV Meerssen/RKSV Minor/Mierlo-Hout/sv Langeberg-Nooit Gedacht/vv SCM/Schijndel De Wit/TOP
Wittenhorst/Avanti’31/Helden/SVME-Gemert/Groene Ster/Sparta’25/Caesar

De finale zal worden gespeeld op zondag 2 juni.